Фестивал "Златни сунцокрети" у Краљеву

Краљево је протеклог викенда био град игре, младости и песме, јер је на шестом по реду дечјем фестивалу "Златни сунцокрети", који организује КУД "Краљевачка ризница", учествовало више од 1.500 деце из двадесетак општина и градова Србије, Црне Горе и Македоније.

Више од 1.500 деце из двадесетак општина и градова Србије, Црне Горе и Македоније учествовало је на шестом дечјем фестивалу "Златни сунцокрети" који се протеклог викенда одржао у Краљеву.

Игор Гудић, директор и уметнички директор КУД "Краљевачка ризница" сигуран је да су малишани међу којима најмлађи имају десет, а најстарији 16 година, из Краљева понети дивне успомене, склопити нова пријатељства и једни са другима започети сарадњу која ће трајати много година.

Према његовим речима, "Златни сунцокрети" су највећи фестивал дечјег фолклора у Србији. Фестивал ове године други пут имати такмичарски карактер, а о најбољима, које очекују и вредне награде, одлучује жири у саставу: Дајана Костић, кореограф, Иван Терзић, етнолог и Владимир Милићевић, професор музике.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

број коментара 0 Пошаљи коментар