Изложба Фигурације на папиру у Ужицу

У Ужичком Народном музеју отворена је изложба Фигурације на папиру. Изложба је део регионалног пројекта који окупља младе уметнике који су завршили наше уметничке академије.

Дела петнаест младих уметника различитих поетика, мотива и ликовних решења чија је заједничка нит папир представљају и мали пресек савремене уметности и одговор на вечну запитаност ствараоца пред празним папиром.

"Празан папир је велики изазов за сваког уметника, али ако имате праву инспирацију брзо савладате ту белину", каже Јелена Вичентић, уметница.

"Папир је јако специфичан, јер не трпи много измена тако да морате бити јако вешт и технички и да знате шта хоћете да урадите", каже Петар Мошић уметник.

Друга од дванаест овогодишњих изложби уметности на папиру тематски је везана за фигуру где је једино ограничење формат и папир, а резултат је изложба која нуди различита виђења већ према оку и укусу посматрача.

Уметност на папиру шириће се, како је планирано и генерацијски и територијално, јер је већ изазвала велико интересовање младих уметника.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

број коментара 0 Пошаљи коментар