Када ће бити легализоване викендице на Бованском језеру

Легализација објеката на акумулацијама за водоснабдевање представља велики проблем на већини вештачких језера у Србији. Каква је ситуација на Бованском језеру, између Алексинца и Сокобање, проверавала је екипа нишког дописништва РТС-а.

Ђорђе Златковић из Алексинца викендицу поред Бованског језера изградио је пре тачно тридесет година. Сада је у пензији и овде живи. Каже је да је неколико пута подносио документацију за легализацију, али без успеха.

У Општини Алексинац подсећају да је ово језеро вештачка акумулација и да је основна намена водоснабдевање. Због тога је прво урађен елаборат о санитарној заштити. Да би легализација била могућа, држава мора да одобри детаљан план регулације, који се ради.

У јавном предузећу Србијаводе кажу да је овде реч о јавном земљишту и да треба бити обазрив. Они захтевају да цело подручје мора да има комплетну инфраструкутру и заштиту.

Бованско акомулационо језеро настало је градњом бране 1978. године. Од тада је на овом подручју нелегално изграђено више од осам стотина викендица. 

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво