Рекордна посећеност изложбе "Доживи Теслу"

Како изгледа стајати поред Николе Тесле у његовој хидроцентрали на Нијагариним водопадима, асистирати му у Колорадо спрингсу или на платфотми торња на Лонг Ајледну - сазнаће они који дођу у Музеј Николе Тесле у Београду, где је, поводом 160. годишњице његовог рођења, отворена изложба "Доживи Теслу". Изложба бележи рекордну посећеност.

Живот и достигнућа светски признатог научника, посетиоцима музеја приказује - у виртуелној реалности - сам Тесла. Изложба представља покушај да се његова личност и дело приближе данашњим генерацијама.

"Ставиш руку на нешто и оно те пецне. Било је ту и много његових личних ствари. Било ми је супер. Свиђа ми се музеј, једино да је можда мало већи. Ја сам из Данске, из Копенхагена. У посети сам рођацима из Инђије. Они су ми препоручили да дођем у музеј. Фасцинирана сам колико је Тесла био иновативан", кажу посетиоци.

Посетиоци музеја - улазе у виртуелни свет Николе Тесле и од самог научника сазнају о његовим достигнућима, његовом односу са Едисоном, а могу и да му асистирају у екпериментима.

"Посетиоци музеја ће стављањем уређаја на главу, који је налик кациги, моћи да уроне у виртуелни свет Николе Тесле и кроз пет прича од самог научника чују о његовим достигнућима и експериментима", каже Милица Кеслер, кустос музеја Никола Тесла у Београду.

Изложба бележи рекордну посећеност.

"Музеј је скоро стално пун. Долазе и домаћи и страни туристи. Можда чак могу да кажем, да више долазе странци. Оно што је интересантно да сваке године, у великом броју долазе посетиоци Егзита", каже Милица Кеслер, кустос музеја Никола Тесла у Београду.

Музеји виртуелне реалности су будућност музелогије, а посетилац више није пасивни учесник изложбе, већ актер приче од тренутка кад закорачи у виртуелни свет.

број коментара 0 Пошаљи коментар