Произвођачи јагода задовољни и родом и ценом

Произвођачи јагода у околини Алексинца задовољни су овогодишњим родом иако је и прошле године, али и пре две недеље, тај крај тукао град. Цена од 140 до 170 динара гарантује исплативост производње, па они који се годинама баве јагодичарством планирају проширење производње.

Лепо време ових дана користе произвођачи јагода да са берачима, које плаћају 150 дианра на сат, заврше прву овогодишњу бербу.

Кристијан Павловић од 50 ари засада под јагодама издржава четворочлану породицу. И његов комшија Горан Динић задовољан је овогодишњим родом. Озбиљно су ушли у посао. Уградили су кап по кап, купили су увозне засаде, осигурали посед, а откуп су уговорили са нашим хладњачама.

Проиизводња јагода је са алексиначких брда пре неколико година спуштена у долину Јужне Мораве. Расцепканост поседа је један од проблема овдашњих произвођача. Помоћи државе има, али је кажу, мала.

А колико је наша јагода тражена на европском тржишту потврђује и прича једног купца из Француске који је, кажу, због специфичне сласти и крупноће плода заобишао Шпанију и Италију и по јагоде дошао у Алексинац.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво