Наутички туризам највећи потенцијал Ковина

Језера, Дунав, Делиблатска пешчара, добри услов за развој лова и риболова, као и наутичког и сеоског туризма, адути су општине Ковин који могу привући већи број туриста. Недавно је Општина усвојила Стратегију развоја туризма .

Спровођењем Стратегије развоја туризма, у Ковину се надају, да ће коначно бити искоришћени сви туристички потенцијали те општине, као и да ће се повећати број домаћих и страних туриста.

"Ми смо се у стратегији определили за оне највеће потенцијале саме општине, а то су рурални туризам, спортско-рекреативни, манифестациони, ловно-риболовни, еко и наутички туризам", каже Виолета Оцокољић, већница Општине Ковин.

Највећи потенцијал овде, кажу, виде у развоју наутичког туризма. У плану су и неки нови пројекти.

"Имамо пројекат изградње савремене марине. Министарство трговине и туризма и локална самоуправа, већ су издвојила средства за постављање бонтона, а ми се надамо да ћемо успети да то поставимо у оптималном року", каже директор Туристичке организације Ковин Петар Стаменовић.

Представници општина-Вршац, Бела Црква, Ковин, Града Панчева и Регионалног центра за друштвено економски развој Банат потписали су у Ковину заједнички споразум у оквиру пројекта Изградња и промоција бициклистичке стазе у Јужном Банату, којим је  планирана изградња бициклистичке стазе - од Панчева, преко Ковина и Беле Цркве, до Вршца. Дужина стазе, кроз општину Ковин, износиће око 45 километара.

Овај крај погодан је и за развој ловног туризма. Ловачко удружење Ковин постоји од 2011. године и броји око 220 ловаца, међу којима је и једна девојка.

"Већ три године бавим се ловом. Две године сам била државни првак, прошле године прва на Балкану и шеста на свету. Ове године се спремам за нова такмичења", каже Катарина Ђорђевић, ловац.

Осим Дунава, који пролази кроз општину Ковин у дужини од 46 километар, и многа околна језера би, уз, мало више улагања, могла постати знатно посећенија током летњих месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара