Читај ми!

Инвеститори окупирали Стару Пазову

У Старој Пазови ради више од хиљаду приватних предузећа и око три хиљаде предузетничких радњи. У последњих годину и по дана бројне познате европске компаније у своје производне погоне уложиле су 150 милиона евра, што је допринело драстичном смањењу незапослених.

Стара Пазова има најперспективнију индустријску зону у Србији која се простире на 390 хектара ,а налази се између два ауто-пута и удаљена је од аеродрома Сурчин само 15 километара. Нова локална самоуправа на најбољи начин је искористила свој добар географски положај, али страним инвеститорима то није било од пресудног значаја.

Муамер Рагиповић, директор "Ајмакса" за Србију каже да је Стара Пазова постала њихов логистички центар за Југоситочни део Европе.

"Још 2006. године смо овде купили 60 хектара, али до ове године нисмо успевали да реализујемо инвестицију. Захављујући новом руководству и председнику општине Радиновићу који је увек ту да нам пружи помоћ у сваком погледу ми сад имамо могућност и да проширимо пословање и то ћемо врло брзо и учинити", каже Рагиповић.

У последњих годину и по дана страни инвеститори у изградњу дистрибутивних центара и производних погона у Старој Пазови уложили су око 150 милиона евра, а своје место у индсутријској зони већ је резервисало за следећу годину још неколико познатих европских компанија истиче Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова.

"Ми смо организовали на свом локалном нивоу све тако да кад нам дође инвеститор разговори трају што краће и трудимо се да ниједним својим поступком не отежавамо поступак. Придржавамо се свих договерених термина и сва своја обећања испуњавамо у потпуности. Грађевинске дозволе на плански уређеном земљишту издајемо најкасније за 30 дана и ми смо нашим инвеститорима на услузи све док то они желе", каже Радиновић.

Од 70 хиљада житеља у општини Старе Пазове само је три и по хиљаде незапослених, а захваљујући добрим условима за отварање нових радних места у наредној години и тај број ће се преполовити.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. дец 2014, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Lep primer

Ovo je lep primer kako lokalne samouprave ako rade u interesu građana mogu da se razvijaju, samo treba da budu preduzimljivi i da ne traže uvek razlog zašto nešto ne može da se dobije. Svaka čast.