Турски инвеститор у Зрењанину

У наредних месец дана почеће производња беретки у новооснованом зрењанинском предузећу "Бегеј берет", а реч је о brownfield инвестицији којом је оспособљено хиљаду сто квадратних метара погона некадашње Фабрике чарапа "Ударник" која је већ годинама у стечају.

У новооснованом зрењанинском предузећу "Бегеј берет", некадашњем погону Фабрике чарапа "Ударник" која је већ годинама у стечају, у наредних месец дана почеће производња беретки.

"У првом тренутку биће запослено 30, а са проширењем производње укупно 80 радника. Изузетно сам заинтересован и за додатна улагања, па се може очекивати да у потпуности преселим погоне из Румуније одакле смо у Србију изместили део производње", каже турски инвеститор Ајхан Агил.

Тренутно се инсталирају машине и уређује простор будуће фабрике "Бегеј берет" која је, након недавног потписивања уговора са локалном самоуправом, регистрована као зрењанинско предузеће.

Инвеститор Ајхан Агил власник је турске компаније "Jolly textil", а за инвестирање и сарадњу са Зрењанином одлучио се након препоруке Амбасаде Турске у Београду која је проценила да град на Бегеју нуди идеалне погодности и услове за улагање.

У пратњи преставника градске управе Зрењанина инвеститор је обишао погон у формирању где ће се производити беретке за турску војску. Ово је и најава будуће шире пословне сарадње, јер је велики број инвеститора из Турске заинтересован за покретање производње у Србији.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

број коментара 0 Пошаљи коментар