Читај ми!

Стартовање високе пећи пред Божић

Висока пећ број два у смедеревској Железари, након ремонта у новембру, требала је да крене са производњом 12. децембра. Због финансијских проблема то се није догодило, али како је за РТС изјавио извршни директор за финансије Бојан Бојковић, производња сигурно почиње шестог јануара 2014. године.

Сем што ће на високој пећи кренути такозвано задувавање шестог јануара, прве шарже течног гвожђа у Железари Смедерево очекују се већ осмог јануара.

То је требало да се догоди и 12. децембра, али услед недостатка средстава за континуирану дужу производњу то ће се догодити у јануару.

Ипак по речима извршног директора за финансије Бојана Бојковића 12. децембра потписан је меморандум о намерама имеђу Железаре и једне од заинтересованих страна око стратешког партнерства.

То ипак не значи, како је директор Бојковић рекао, да је и готова ствар, јер за Железару Смедерево има још неколико заинтересованих страна, а Влада је та која ће одлучити са ким ће потписати и коначни уговор.

"Ипак овај заинтересовани партнер, изразио је намеру да инвестира око 450 милиона долара у производњу и погон галванизације који је битан за квалитет лимова за ауто индустрију и да постане једини власник", каже директор Бојковић.

Једну од две високе пећи у смедеревској Железари угасили су још Американци док су били власници, а друга је 19. новембра ове године стављена на тихи ход због ремонта.

Од јануара ове године власник Железаре Смедерево је Влада Републике Србије којој је амерички ЈУ ЕС СТИЛ фабрику продао за један долар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво