Читај ми!

Загађена Јабланица

Река Јабланица од од јуче потпуно црна, рекао Бранко Станковић из села Горње Стопање поред којег протиче та река. Јабланица је потпуно црна, а мештани сумњају да је узрок загађења хладњача у селу Турековац.

Од отпадних вода река Јабланици је од јуче потпуно црна, а мештани околних села са обале скупљају отроване рибе и нико их не упозорава да је неупотребљива за јело, рекао је Фонету Бранко Станковић из села Горње Стопање поред кога протиче та река.

Мештани сумњају да је изазивач загађења, као и пре пет дана, хладњача у Турековцу за коју тврде да испушта отровне материје у воду.

"Опасно је то што људи скупљају отровану рибу, а нико их не упозорава да је она неупотребљива за јело", нагласио је Станковић.

Станковић је рекао да је инцидент пријавио надлежнима, као и тровање рибе у Јабланици уочено између петка и суботе, које је забележио снимцима које поседује.

Станковић је упозорио да нико од надлежних није реаговао.

Према његовим речима, водопривредна инпекција у овим случајевима може само да контролише да ли хладњаче имају уредну дозволу за испуштање отпадних вода у реку, а све остало је у надлежности еколошке инспекције.

број коментара 0 Пошаљи коментар