Читај ми!

Сусрет енигмата у Кикинди

У Кикинди је одржани 12. Сусрет енигмата. У надметањима, које је организовао Енигматски савез Србије, учествовало је око 150 најуспешнијих енигмата из земље и иностранства, а представљена је и џиновска укрштеница.

Бриџ, судоку, шах, загонетке и квизови обележили су 12. Сусрет енигмата чији је домаћин, ове године, била Кикинда. Најатрактивнији део тродневног енигматског фестивала било је представљање мамутске укрштенице дуге чак 160 метара.

"Кикинда је озната по мамуту, а и у енигматици постоји појам мамуткса укрштеница, што значи велика укрштеница. А мислим да је ова наша баш мамутска", каже домаћин Славко Бован.

Мамутску укрштеницу, на 18 језика, склопио је, управо Славко Бован, један од најуспешнијих енигмата Србије, уз помоћ 122 колега из 12 земаља.

"Успели смо да повежемо и ћирилицу и латиницу и неколико језика све речи кикиндски мамут", каже Бранислав Никић из Пожаревца.

У оквиру Сусрета енигмата одржана су и бројна такмичења, међу њима и оно на ком су представници домаћина изазвали представнике гостију. Квиз је назван "Кикинда против остатка света".

Вешти такмичари су на питања одговарали без тешкоћа, а о победнику је пресудила последња игра

"У задњој игри смо у низу знали све одговоре, али с помаком за по једног члана екипе. Према томе, могли смо победити само да смо сели мало другачије", каже Борис Назански из Загреба из екипе "Остатак света".

Бранко Љубоја из екипе "Кикинда" каже да све екипе играју боље на домаћем терену, тако да је, како каже, њихова победа заслужена и тиме се, како каже, поносе.

12. Сусрети енигмата остаће упамћени и по томе што су први пут након распада Југославије, окупили учеснике из свих бивших република.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 01. сеп 2012, 13:07) - Radojica [нерегистровани]

zal za mladost

Kada sve ovo vidim, zaista mi je zao sto iz porodicnih razloga nisam mogao da prisustvujem susretu sa prijateljima-enigmatama u Kikindi.
Zaista mislim da su ovi susreti trajna uspomena na nase enigmatsko druzenje.
Bio sam usesnik mnogih susreta, a nadam su da cu i ubuduce biti. Srdacan pozdrav i cestitka organizatorima susreta i svim prijateljima enigmatike koji su bili u Kikindi.
Posebno pozdrav Slavku Bovanu istinskom ljubitelju enigmatike.
Radojica Jovicic

(четвртак, 30. авг 2012, 14:34) - jagodinsky [нерегистровани]

Slavku

Čvrsto sam bio rešio da učestvujem i jako bi mi bilo krivo da nisam a nekoliko minuita je falilo! Svaka čast Slavku i Milijani Bovan i celoj Kikindi! Događaj za pamćenje i teško ponovljiv!

(четвртак, 30. авг 2012, 13:23) - Slavko [нерегистровани]

Susreti

Bilo je mnogo lepo u Kikindi. Gosti mi javljaju da su veoma zadovoljni.