Читај ми!

Фабрика џинса у Лесковцу

У погонима лесковачког Летекса, где се некада производио најбољи штоф на Балкану, сада се, већ пет месеци, производи најквалитетнији џинс. Компанија "Џинси Танер" из Турске, која послује под називом "Џинси Србија", извози робу за Италију.

Турска компанија "Џинси Танер" која од пре шест месеци у Лесковцу послује под називом "Џинси Србија" планира да у овом граду наредне године отвори нову фабрику, а ове недеље кренуо је и извозни посао за Италију.

У предузећу "Џинси Србија" ради педесет радника, а већ до краја јануара власник Танер Бујукчан, који има велику компанију у Истанбулу, планира да утростручи број запослених. Када посла има задвољан је, кажу власник, а и радници.

"Ја сам презадовољна условима рада. Плате су редовне, власник је коректан и надам се да ће тако бити и убудуће", каже радница Љиљана Богдановић.

Из Лесковца пут Италије кренула је прва испорука најквалитетнијег џинса. Ово је само почетак, јер, како најављују у овом предузећу, значајнији извозни послови реализоваће се 2012. године.

"Ми смо презадовољни квалитетом радне снаге. Наредне године директно из Лесковца наш џинс извозићемо не само у Италију, него и Немачку, Холандију и Норвешку", каже Танер Бујукчан власник компанија "Џинси Србија".

Компанија "Џинси Истанбул" дошла је у Лесковац јуна ове године, а због изузетно добре сарадње са локалном самоуправом и због квалитетне радне снаге Турци планирају да у северној индустриској зони изграде потпуно нову фабрику.

"Нова фабрика имаће преко 22.000 квадрата и у њој ће радити 1.150 радника. То ће бити највећа гринфилд инвестиција у Лесковцу и због тога сам изузетно задовољан", истиче градоначелник Лесковца Слободан Коцић.

Нова фабрика "Џинси Србија" налазиће се поред фабрике немачке компаније "Фалке" која ће са пробном производњом чарапа кренути за који дан. Тако ће северна индустријска зона пропала деведестих година прерасти у савремени технолошко-прехрамбени парк јединствен у нашој земљи.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. дец 2014, 20:52) - Sulejman [нерегистровани]

robovlasnistvo

Sve je to lepo da se otvaraju radna mesta ali zavirite malo i videcete kako se izrabljuju nasi radnici..dakle ovako stoje stvari,skinu te sa zavoda,dobiju neki novac zbog toga a onda radis po 11 sata od 07h do 18.00h kad dolazis upisujes se u 7h a kad izlazis u 18h upisujes se kao da si izaso u 15h..ko je malo fizicki slabiji od drugih on napusti vrlo brzo,oni opet skinu nekog sa zavoda i uzmu novac za to i tako im super ide...plata je 20200 a sa prekovremeni 25000 radi se i subotom doduse do 3h..

(уторак, 22. јан 2013, 09:47) - anonymous [нерегистровани]

pozdrav

vredne su leskovcanke oduvek bile
tako je i sada

(четвртак, 29. дец 2011, 23:20) - Petkutin [нерегистровани]

Nek je sa srecom

Samo nek se otvaraju radna mesta, da narod ima posao,Leskovcani zelim Vam puno uspeha u radu.Made in Serbia!Made in Leskovac!EEEJ

(четвртак, 29. дец 2011, 07:25) - anonymous [нерегистровани]

hmm

naravno da je prezadovoljan,dobio je kvalitetnu i jeftinu radnu snagu!

(четвртак, 29. дец 2011, 00:21) - marija [нерегистровани]

fabrika leteks

I ja isto nisam znala,a iz Leskovca sam...

(среда, 28. дец 2011, 23:52) - anonymous [нерегистровани]

leskovcanin

evo ja sam iz leskovca a pojma nisam imao da to ima kod nas...ali stvarno.pozdrav