Читај ми!

Фабрика џинса у Лесковцу

У погонима лесковачког Летекса, где се некада производио најбољи штоф на Балкану, сада се, већ пет месеци, производи најквалитетнији џинс. Компанија "Џинси Танер" из Турске, која послује под називом "Џинси Србија", извози робу за Италију.

Турска компанија "Џинси Танер" која од пре шест месеци у Лесковцу послује под називом "Џинси Србија" планира да у овом граду наредне године отвори нову фабрику, а ове недеље кренуо је и извозни посао за Италију.

У предузећу "Џинси Србија" ради педесет радника, а већ до краја јануара власник Танер Бујукчан, који има велику компанију у Истанбулу, планира да утростручи број запослених. Када посла има задвољан је, кажу власник, а и радници.

"Ја сам презадовољна условима рада. Плате су редовне, власник је коректан и надам се да ће тако бити и убудуће", каже радница Љиљана Богдановић.

Из Лесковца пут Италије кренула је прва испорука најквалитетнијег џинса. Ово је само почетак, јер, како најављују у овом предузећу, значајнији извозни послови реализоваће се 2012. године.

"Ми смо презадовољни квалитетом радне снаге. Наредне године директно из Лесковца наш џинс извозићемо не само у Италију, него и Немачку, Холандију и Норвешку", каже Танер Бујукчан власник компанија "Џинси Србија".

Компанија "Џинси Истанбул" дошла је у Лесковац јуна ове године, а због изузетно добре сарадње са локалном самоуправом и због квалитетне радне снаге Турци планирају да у северној индустриској зони изграде потпуно нову фабрику.

"Нова фабрика имаће преко 22.000 квадрата и у њој ће радити 1.150 радника. То ће бити највећа гринфилд инвестиција у Лесковцу и због тога сам изузетно задовољан", истиче градоначелник Лесковца Слободан Коцић.

Нова фабрика "Џинси Србија" налазиће се поред фабрике немачке компаније "Фалке" која ће са пробном производњом чарапа кренути за који дан. Тако ће северна индустријска зона пропала деведестих година прерасти у савремени технолошко-прехрамбени парк јединствен у нашој земљи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво