Читај ми!

Потенцијал на тржишту некретнина

Упркос потешкоћама изазавних светском кризом, Србија има велики потенцијал у области некретнина, оцењено на Сајму некретнина у Београду. Позитиван помак је законска регулатива, али је дуго чекање на дозволе и даље проблем.

Српско тржиште има велики потенцијал у области некретнина и поред тешкоћа изазваних светском кризом, оцењено је на Шестом међународном сајму некретнина и инвестиција у Београду.

Иако је законска регулатива на европском нивоу, дуго чекање на дозволе је и даље проблем.

Један од пројеката за изградњу у Новом Београду је због економске кризе морао да сачека, иако је планиран за 2008. годину. Изградња се очекује следеће године.

Витомир Перић из Грађевинског предузећа "Напред" каже да ће се рад на том пројекту наставити, али да ће уместо четири бити изграђене две куле пословно-комерцијалног садржаја.

Аустријске компаније уложиле су 600 милиона евра у Србију од почетка економске кризе.  

Клаус Грагабер из "Ерсте груп иморента" каже да је нови закон о грађевинарству значајан корак и доказ да је земља политички стабилна.

"За сада се не могу кривити српска економија и политички систем због тога што нема инвестиција. Највећу несигурност тренутно представља општа, европска економска клима", рекао је Грагабер.

"Једноставно је доћи и улагати у Србију. Питање је само како се финансије крећу на глобалном нивоу", каже Рамгопал Нарајанан Ембаси из "Технозон" у Индији.

Један од највећих проблема и даље је предуга процедура која прави проблеме и израелским компанијама, које код нас много инвестирају.

Према речима Јозефа Левија, амбасадора Израела у Србији, пословни људи које купе земљу у Београду, Новом Саду, Панчеву, Крагујевцу желе да се њихов пројекат што пре реализује, а не да се годинама чека окончање процедуре.

Две трећине грађевинских пројеката је у Београду и Новом Саду. Потпредседница Владе Верица Калановић истиче да се не можемо развијати као земља ако за све остале градове и општине определимо једну трећину радова и једну трећину инвестиција.

Боље пословање грађевинске индустрије требало би да омогући и ограничење рока плаћања дуговања локалне самоуправе и државе привреди на 60 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи