Дракулић продао део "Ист поинта"

Већински удео власништва у компанији бизнисмена Зорана Дракулића "Ист поинт" преузела два инвестициона фонда, потврђено је Танјугу у тој компанији.

Познати српски бизнисмен Зоран Дракулић продао је већински удео власништва у компанији "Ист поинт" инвестиционим фондовима, потврђено је Танјугу у тој компанији, уз напомену да је трансакција обављена "још пре шест месеци".

После "конвертовања одређених инвестиција у акције", инвестициони фондови "Дарби" и "РЦ2" постали су сувласници "Ист поинта", изјавила је Танјугу менаџер за односе са јавношћу компаније Гордана Витомиров.

Дракулић више није већински власник "Ист поинта", пошто је већински део продат инвестиционим фондовима који ће, како је речено у тој компанији, "даље улагати и повећати њен капитал".

Затворени инвестициони фонд "РЦ2" је још у октобру 2008. године купио 21,33 одсто "Ист поинта", плативши за то 30 милиона евра. Дракулић је тада остао већински власник компаније.

Холдинг компанија "Ист поинт", са седиштем на Кипру, послује широм југоисточне Европе у области пољопривреде, прераде бакра, пекарске индустрије, речног транспорта, некретнина и другим.

број коментара 0 Пошаљи коментар