"Фијат" добија нови енергетски блок

У "Фијатовој фабрици аутомобила" биће постављен камен-темељац за енергетски блок, чија ће изградња коштати 70 милиона евра. Фабрика ће се одатле снабдевати топлотном енергијом, гасом и деминерализованом водом.

Камен-темељац за нови енергетски блок биће постављен у Крагујевцу, у "Фијатовој фабрици аутомобила".

Изградња енергетског блока ће коштати 70 милиона евра, а "Фијатова фабрика аутомобила" ће се одатле снабдевати топлотном енергијом, гасом и деминерализованом водом.

Камен-темељац ће поставити директор компаније "Фијат аутомобили Србија" Ђовани де Филипис и заменик градоначелника Крагујевца Небојша Здравковић.

Грађевински радови на енергетском блоку површине 8.000 квадратних метара, са енерганом снаге 180 мегавата, биће завршени до краја ове године.

Енергетски центар ће имати капацитет за фабрику која би производила 300.000 аутомобила годишње. "Фијат" финансира две трећине инвестиције, а држава Србија једну.

Иначе, Влада Италије оштро се противи одлуци "Фијата" да нове моделе "фијат идеа" и "ланча муза" производи у Србији уместо у Италији.

Међутим, председник "Фијата" Серђо Маркионе најавио је да ће та компанија производњу нових пребацити у Србију, зато што је у Италији имала проблема са синдикатима, а у Крагујевцу може да обезбеди несметану и сигурну производњу.

Маркјоне је додао и да "Фијатово" улагање у Србију неће бити угрожено упркос бурним реакцијама у Италији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи