Челници белоруских компанија у Београду

Постоји потенцијал за повећање економске сарадње Србије и Белорусије, оценили Верица Калановић и белоруски министар трговине Валентин Чеканов. У Београду отворена изложба "БеларусЕкспо", на којој учествује велики број компанија из Белорусије.

Министар трговине Белорусије Валентин Чеканов и министарка Србије за Национални инвестициони план Верица Калановић оценили су да постоји потенцијал за повећање економске сарадње Србије и Белорусије.

На отварању Националне изложбе Белорусије "БеларусЕкспо", на којој учествује више од сто компанија, научних институција, јавних предузећа и института из области индустрије и технологије, они су изразили очекивање да ће српска и белоруска предузећа уговорити послове током данашње, друге седнице српско-белоруског пословног савета.

Очекује се да ће на том скупу бити потписан уговор о испоруци аутобуских каросерија између компанија "Вуловић транспорт" и "МАЗ", као и одржан низ разговора српских и белоруских привредника.

Министар трговине Чеканов је казао да Србија и Белорусија имају велики потенцијал за сарадњу у области трговине и економије и да би обим робне размене могао да буде већи, док је министарка Калановић пожелела белоруским компанијама добродошлицу и рекла да ће Влада Србије учинити све да створи добар пословни амбијент како би се повећала сарадња двеју земаља.

Национална изложба Белорусије "БеларусЕxпо" трајаће до 26. јуна, а у оквиру изложбе у хотелу "Холидеј Ин" одржаће се седница Пословног савета чији је копредседник српски привредник Миодраг Костић.

Отварању изложбе присуствовали су и отправник послова амбасаде Белорусије у Београду Сергеј Чичук, председник ПКС Милош Бугарин, државни секретар у Министарству трговине и услуга Љубиша Димитријевић и први заменик председника Трговинско - индустријске коморе Белорусије Николај Сахар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи