Србија заслужује модерну фабрику трактора

Захваљујући мерама Владе, ИМТ ће ове године произвести три пута више трактора него претходне. Циљ је да спајањем ИМТ и ИМР створимо јаког регионалног произвођача, рекао Млађан Динкић и најавио изградњу модерне фабрике. Локација ИМТ-а биће продата следеће године.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић најавио је ће ИМТ бити спојен са ИМР-ом и нагласио да ће у фабрику у Раковици бити инсталирана нова опрема, како би се направио еколошки мотор за српске тракторе, што ће омогућити извоз у Европску унију.

"Циљ нам је да спајањем ИМТ и ИМР створимо јаког регионалног произвођача трактора", рекао је Динкић, после обиласка фабрике ИМТ-а.

Динкић је новинарима рекао да Србија заслужује да има модерну домаћу фабрику трактора, која ће имати производну кооперацију са белоруским партнером, који ће склапати веће моделе трактора.

Србија је Белорусији понудила уговор о пословно-техничкој кооперацији о склапању трактора Беларус у Раковици, по моделу сарадње "Заставе" и "Фијата".

Динкић је рекао да ће земљиште и објекти у власништву "Индустрија мотора и трактора" бити продати наредне године, као комерцијални плацеви за изградњу станова.

"Купцу некретнине ћемо оставити и све дугове ИМТ-а и ИМР-а, тако да онај ко купи локацију мораће да преузме обавезе", рекао је Динкић и додао да ће се новац добијен од продаје искористити за модернизацију и пресељење фабрике.

"Године су тешке, али показује се да, ако обезбедимо одговарајућу тражњу кроз попусте, да је могуће повећати производњу", рекао је Динкић и додао да се из руководства за јесен најављују и повећање плата, ако фабрика настави овим темпом.

Динкић је навео да ће будућа нова фабрика бити у државном власништву, све док јој се не пронађе стратешки партнер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се