"Нисан" повлачи аутомобиле

Због страха да се ваздушни јастуци не могу развити у случају судара, јапански произвођач аутомобила "Нисан" повукао више од 134.000 возила у САД, продатих под ознаком луксузне робне марке "инфинити".

Јапански произвођач аутомобила "Нисан" повукао је више од 134.000 возила у САД, продатих под ознаком луксузне робне марке "инфинити", због страха да се ваздушни јастуци можда не могу развити у случају судара, пренеле су агенције.

Компанија је саопштила да ће на технички преглед примити седан и кабриолет моделе "инфинити Г35", због проблема на конектору, који би могао да онемогући отварање ваздушног јастука.

Портпарол "Нисана" Колин Прајс изјавио је да је одлука донета на основу резултата унутрашње истраге и да до сада у саобраћају није забележен ниједан инцидент, нити је било повреда.

Повлачење возила се односи на америчке моделе "Г35 седан", произведене 2005. и 2006. године и кабриолете монтиране од 2005 до 2007. Та возила продавана су, такође, и у Канади, Јужној Кореји, Тајвану и на Блиском истоку.

"Инфинити", луксузни бренд "Нисана", преконтролисаће и евентуално поправити путничке ваздушне јастуке како би се решило то питање, наводи се у саопштењу компаније.

Масовно повлачење "Нисанових" возила, израђених у јапанским погонима, уследио је после сличне акције коју је предузела "Тојота", која је била принуђена да повуче на технички преглед око 10 милиона возила у свету.

"Нисан" је почетком седмице објавио да је његова априлска продаја порасла 35 одсто у односу на исти период минуле године, а да су испоруке бренда "инфинити" скочиле 46 процената.

На америчком тржишту аутомобила добре резултате продаје у априлу, такође су објавили "Тојота", "Форд", "Џенерал моторс" и "Крајслер", најављујући тиме постепени опоравак тржишта после 12 тешких месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво