Индустријска зона у Јагодини

Отворени радови на изградњи Индустријске зоне у Јагодини. На 150 хектара планира се производних погона, на плацевима са комплетном инфраструктуром.

Градоначелник Јагодине Драган Марковић отворио је радове на изградњи Индустријске зоне у овом граду. На овој локацији општина ће, ове и почетком идуће године, упослити 1.000 људи, најавио је Марковић.

На површини од 150 хектара, планира се подизање производних погона. Локација је удаљена 500 метара од аутопута Београд - Ниш и 350 метара од наплатне рампе. Плацеви су величине један до пет хектара са комплетном инфраструктуром која ће се инвеститорима давати бесплатно, уз услов да запосле најмање 23 радника по хектару.

"До сваког плаца за 40 дана биће доведена струја, вода, гас, канализација, као основ за почетак изградње инсутријских погона, а тендер за плацеве биће расписан у јуну", рекао је Драган Марковић.

У овој зони се неће градити супермаркети и продавнице. "Желимо да на овој локацији никну производни капацитети јер су економски стабилнији", истакао је градоначелник Јагодине.

Марковић је најавио да ће се водити рачуна о бонитету предузећа која желе да купе плац, пратиће се њихови завршни рачуни и пословање последњих година.

На локацији ће бити остављено 15 парцела између 30 и 60 ари за јагодинске предузетнике. За њих ће критиријуми бити нешто блажи, пошто они годинама пуне градски буџет.

Марковић је оценио и да је по положају "ово најбоља локација у Србији" и додао да су се управи већ јавили инвеститора из иностранства.

"Једна компанија из Мађарске је заинтересована да овде гради фабрику лекова, фирма из САД подигла би фабрику за производњу лимова која би запослила око 600 радника", навео је Марковић и за следећу недељу најавио да ће Јагодину посетити неколико делегација фирми из САД, Аустрије и Немачке.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јун 2009, 17:47) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Jedva cekam to da vidim