Читај ми!

Влада смањила акцизе на гориво и продужила забрану извоза млека до 31. јануара

Влада Србије усвојила је измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте којом се њено трајање продужава до 31. јануара 2023. године, а којом се износ акциза на поједине деривате нафте смањује за 10 одсто.

Како се наводи у саопштењу са седнице Владе, донета је и одлука о привременом продужењу забране извоза евродизела ЕН 590 до 7. јануара наредне године, док ће одлука о привременој забрани извоза и изношења природног гаса важити још месец дана.

Ради ублажавања последица и спречавања критичне несташице млека и производа од млека, а услед повећаног извоза и потреба снабдевања становништва, забрана извоза ове робе продужена је за још месец дана и трајаће до 31. јануара наредне године.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о потврђивању Споразума између Европске уније и Републике Србије о учешћу Републике Србије у програму "Еразмус плус" – програму Европске уније за образовање, обуке, за младе и спорт, с обзиром на то да је одржавање пуноправног учешћа у том програму једна од обавеза Србије на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Нови програм "Еразмус плус" је најзначајнији инструмент за успостављање Европског образовног простора који представља важно стратешко опредељење Уније за сектор образовања до 2025. године.

Такав образовни простор се успоставља ради превазилажење структурних баријера у процесу стицања знања и вештина, а зарад бољих изгледа за запошљавање људи широм Европе и односи се на квалитет и инклузивност образовања, зелене праксе и дигиталне вештине, квалитет иницијалног и континуираног образовања наставника, јачање сарадње међу високошколским установама, као и на геополитичку димензију образовања.

На седници је усвојена Одлука о образовању Координационог тела за сузбијање сиве економије чиме су обезбеђени услови за даље ефикасно спровођење мера предвиђених Програмом за сузбијање сиве економије и активности из Акционог плана.

У раду Координационог тела, по позиву, могу да учествују стручњаци из одређених области, као и представници других органа, када се расправља о темама из њиховог делокруга.
Чланови Владе усвојили су Одлуку о образовању

Координационе комисије за усклађивање, односно координацију инспекцијског надзора у Републици Србији због формирања нових министарстава у чијој надлежности је инспекцијски надзор.

Разлог за доношење Одлуке о образовању ове комисије је свеобухватнији и делотворнији надзор и избегавање преклапања и непотребног понављања надзора.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво