Читај ми!

Без фискалних каса на пијацама и наредне године

Пијачни продавци који се баве прометом добара и услуга на тезгама до краја 2023. године неће бити у обавези да уведу фискалне касе, потврђено је РТС-у.

Договор о изузимању из фискализације је резултат данашњег састанка представника Министарства финансија и Удружења пијачних продаваца "Опстанак", потврђено је РТС-у.

У складу са наведеним, Министарство финансија ће иницирати измену Уредбе о одређивању делатности код чијег обављања не постоји обавеза евидентирања промета на мало преко електронског уређаја.

Током марта и априла ове године пијачни продавци неколико пута су протестовали и Председништву предали 15.000 потписа, тражећи да буду изузети из система увођења фискалних каса, како је било предвиђено новим законом о фискализацији који је на снагу ступио 1. маја ове године.

Потом је одржан састанак представника пијачних продаваца са председником Александром Вучићем и министром финансија Синишом Малим, када је први пут договорено да се пијачни продавци изузму из система фискализације, и да се настави рад на решавању - како је тада речено - техничких питања.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво