Читај ми!

Сајам у Тирани - прилика за јачање сарадње и пут до нових пословних партнера

Тридесет две српске компаније, које су учествовале на Међународном привредном сајму у Тирани, задовољне су наступом у главном граду Албаније. Њихово представљање организовала је Привредна комора Србије и Развојна агенција, с циљем да прошире пословање на албанском тржишту, ојачају већ успостављене пословне везе или пронађу нове партнере.

Сајам је био прилика да се српске компаније представе потенцијалним партнерима, али и да се сретну са старим и разговарају о новим пројектима.

"Техномаркет" из Панчева већ је присутан на албанском тржишту. Радили су на изградњи неколико пословно-стамбених објеката по којима је Тирана постала препознатљива.

"Ова четири дана на сајму су за нас веома битна, зато што смо имали прилике да се сусретнемо са старим партнерима, али и да отворимо нека питања у вези са новим пројектима и учешћем у њима", рекла је директорка продаје "Техномаркет Панчево" Весна Чворо.

Међународни сајам привреде дуги низ година једна је од најзначајнијих и најпосећенијих манифестација у Албанији. Српски излагачи задовољни су наступом и оствареним контактима.

"Компаније су задовољне квалитетом компанија које су их посетиле, већ су уговориле даљу сарадњу. Тако да можемо бити веома задовољни овим наступом у Тирани", рекао је руководилац Центра за регионалну сарадњу ПКС Александар Радановић.

Једна од највећих албанских компанија за производњу козјег млека и млечних производа "Зепа", чији је власник председник Трговинско индустријске коморе Тиране, заинтересована је за пласирање својих производа на српском тржишту.

"Економски односи између Србије и Албаније су забележили последњих година значајан раст. Веома је важно да упознамо боље једни друге и да имамо размену економску и трговинску и зашто не, инвестиције у заједничке сектора", рекао је председник ТИК Тирна Николин Јака.

Подсетмо, током прошле године 1.113 српских привредника пословало је с албанским партнерима.

Спољнотрговинска размена за девет месеци ове године износила је 205,9 милиона евра, што је за 18,2 милиона евра више него у истом периоду лане.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво