Читај ми!

Нелт Група повећала приходе уз нове инвестиције и ширење пословања

Нелт Група ће у 2022. години остварити консолидовани промет од 1.15 милијарди евра, остварујући раст од 14 одсто у односу на претходну годину. Нова партнерства у дистрибуцији и логистици, уз инвестициони циклус у Анголи, отварају простор за даљи развој компаније на европском и афричком тржишту, саопштено је из те компаније.

Инвестирајући 20 милиона евра у постројење за производњу слатког програма у Анголи, Нелт је померио фокус на сопствене брендове и тиме обезбедио дугорочну одрживост на тржишту на коме послује већ 11 година.

"Са производним капацитетом од 6.700 тона годишње, очекује се да ће дневна производња брзо премашити 15 тона бомбона, лизалица и жвака. Желимо да будемо лидер у категорији на тржишту и градимо јаке локалне брендове који ће бити препознатљиви на читавом континенту", истакао је  извршни потпредседник Нелт Групе за афричка тржишта Борис Мачак.

"Почетак дистрибуције 'чипите' на тржиштима Србије и Босне и Херцеговине, 'монделеза' у Мозамбику, 'колгејта' у Замбији и инвестиција у компанију 'Чипс Веј' из Чачка, обележиле су годину за нама. На енергетске и друге глобалне и локалне изазове, одговорили смо инсталацијом хиљада квадратних метара соларних панела, оптимизацијом пословања и повећањем ефикасности целе организације," рекао је генерални директор Нелт Групе Милош Јелић.

Кровна стратегија ACCELERATE 2025 додатно је изоштрила фокус компаније ка дигиталној трансформацији и резултирала је покретањем унапређене "Нелт Маркет Б2Б" апликације и инвестицијом од два милиона евра у дата менаџмент архитектуру и алате које развијамо са компанијама Мајкрософт и САС.

Преко 5.000 људи данас је део Нелт тимова широм света. У 2022. години додатно је инвестирано преко 2.5 милиона евра у ванредно повећање зарада, као и 1.500 сати едукације кроз 258 тренинг програма.

Увођење флексибилног модела рада, приватног здравственог осигурања за широк број запослених и разни други бенефити окренути ка породици и здравом животу, учинили су да "Нелт" на неколико тржишта у региону буде препознат као Топ Послодавац.

"Нелт" је основан 1992. године и данас је водећа компанија у Србији и региону у пружању потпуних решења у дистрибуцији и логистичким услугама.

"Нелт Група" се састоји од 18 компанија које послују на 12 тржишта у Европи и Африци са 4.500 запослених и годишњим прометом од преко милијарду евра.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво