Читај ми!

Ограничене цене брашна, шећера, јестивог уља

Влада Србије усвојила је Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница па цена јестивог сунцокретовог уља не сме прелазити 219,99 динара по литру, белог кристал шећера 114,99 динара по килограму и брашна типа Т-400 84,7 динара по килограму.

Влада је измењеном Уредбом ограничила цене деривата нафте, а имајући у виду да су повећани трошкови пословања привредних субјеката који обављају промет деривата нафте, одлучено је да се повећа износ марже који могу да зарачунају, како би се терет кризе што равномерније распоредио на све учеснике на тржишту.

На седници је измењена Одлука којом се на још 15 дана, привремено, забрањује извоз евродизела ЕН 590, док је Влада Србије Одлуком о привременом ограничењу извоза пелета од дрвета омогућила извоз тог производа до 31. јануара 2023. године, у оквиру одређене квоте која износи 24.000 тона.

Влада је изменила и Уредбу о продужењу рока за подношење захтева за субвенционисану доделу сигурносних рамова за тракторе до 26. децембра ове године, због великог броја заинтересованих.   

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво