Читај ми!

Hellenic Petroleum постаје HELLENiQ ENERGY

Hellenic Petroleum, једна од највећих енергетских компанија у Југоисточној Европи, с поносом је представила јавности свој нови назив, HELLENiQ ENERGY, у склопу нове пословне стратегије компаније, оријентисане ка одрживости. Исте вечери је ЕKО Serbia, прославила 20 година успешног пословања у земљи.

Величанствени догађај посвећен ребрендирању одржан је 16. новембра пред бројним представницима дипломатског кора, пословне заједнице, представника медија и запослених у компанији ЕKО Србија. На догађају су представљене започете стратешке промене, усклађене са визуелним идентитетом и називом компаније, HELLENiQ ENERGY.

Променом корпоративног идентитета компаније HELLENiQ ENERGY обележен је крај опсежног процеса пословне трансформације, што представља прву фазу амбициозног стратешког плана Групе под називом „Визија 2025". Kомпанија ће се усредсређивати на одрживи развој и улагати значајна средства у коришћење обновљивих извора и зелене енергије, као и у дигитализацију и модернизацију рафинерија. Циљ компаније HELLENiQ ENERGY јесте да смањи свој еколошки отисак и савлада изазове које носе климатске промене.

Том приликом, Група је такође представила и нови лого, чији пажљиво дизајнирани детаљи одсликавају део идентитета компаније HELLENiQ ENERGY и њене вредности - прелазак на чисту енергију и континуирани напредак. Лого је и даље чврсто повезан са историјом компаније, с тим да су добро познате пруге покренуте, те сада чине талас енергије, док звезда водиља представља искру интелигенције и водећи елемент. Изглед новог бренда компаније ХЕЛЛЕНИQ ЕНЕРГY карактеристичан је и по јарким и интензивним бојама, где доминантна морскоплава боја бренда одражава грчке корене Групе.

Извршни директор компаније HELLENiQ ENERGY Андреас Сиамисис обратио се јавности следећим речима: "Наша компанија је одувек тежила ка иновативном духу подстакнутим развојем, који води ка светском успеху. Вечерас сам имао част да представим овај историјски тренутак за компанију Хеллениц Петролеум - откривање новог корпоративног идентитета и поносно представљање пословне визије и корпоративне стратегије, које ће донети кључне пословне промене на светском и регионалном нивоу.

Зато мењамо основу наше стратегије "Визија 2025". Искористићемо све своје ресурсе како бисмо створили бољу еколошку и друштвено одговорну средину. HELLENiQ ENERGY ће смањивати еколошки отисак како би се изборила са климатским променама. До 2030. године, смањићемо емисије угљеника за 50%. Да бисмо прешли на преко потребну чисту енергију, користимо иновативност, нове технологије и напредна знања и вештине. То је тек почетак."

Генерални директор компаније ЕKО Serbia, Арис Kарусос, пожелео је добродошлицу званицама и медијима: "Ово је ново доба за компанију HELLENiQ ENERGY, али и за нашу земљу, које одликују еколошке иницијативе, модерна енергетска решења и смањење еколошког отиска. Нове пословне визије наше компаније у сарадњи са локалним институцијама постаће синоним обновљивих извора енергије и заштите животне средине у Србији и региону. Вечерас славимо и 20 година пословања компаније ЕKО Serbia. Поносни смо на дуг пут који нам је помогао да изградимо везе поверења са нашим потрошачима и купцима, инвестирајући више од 100 милиона евра у Србију. Са више од 700 запослених и мрежом од 56 бензинских станица, пружајући сјајан квалитет производа и услуга, ЕKО Serbia ће наставити овим путем, стављајући потрошаче, локалну заједницу и животну средину у средиште свог пословања и наредних 20 година."

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво