Брнабић с директорком Светске банке за Западни Балкан о наставку сарадње

Премијерка Србије Ана Брнабић разговарала је са регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан Шаоћинг Ју о наставку сарадње са том светском финансијском институцијом у различитим областима - од енергетике до дигитализације.

Ана Брнабић је Шаоћинг Ју информисала о приоритетима који предстоје новој влади и подвукла да је, без сумње, на првом месту реч о енергетици, саопштено је из Владе.

Приоритети су, како је истакла,  и наставак улагања у инфраструктуру и зелена агенда, у циљу развоја продуктивности привреде и иновација, наставак развоја вештачке интелигенције, где већ имамо сарадњу са Светском банком, као и биотехнологија.

Према речима премијерке, успешно су превазиђени изазови које је пред целу државу ставила пандемија коронавируса, али су сада отворени нови за које је потребна блиска сарадња са Светском банком.

"Србија је лидер у региону када је реч о многим областима и тај континуитет ћемо наставити", рекла је Брнабић и апострофирала ИТ сектор и инвестиције.

Шаоћинг Ју је рекла да се радује наставку сарадње коју су њени претходници успешно поставили и додала да је са Београдом договорен највећи програм у односу на цео регион Западног Балкана.

Честитала је председници владе на успешном вођењу земље кроз пандемијску кризу и навела да институција коју води жели Влади Србије да помогне око планова за макроекономију и енергетику.

Шаоћинг Ју је, такође, представила нови оквир за сарадњу за период до 2026. и планове за буџетску подршку за ову и наредну годину.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара