Читај ми!

Година великих инвестиција у Војводини, Мировић открива како теку најзначајнији радови

Влада Војводине је ову годину прогласила годином великих инвестиција у покрајини. Само за локалне самоуправе издвојено је више од 13,5 милијарди динара, а настављају се улагања у велике инфраструктурне пројекте и здравство.

Kрајем маја ове године Скупштина Србије је на предлог Владе Војводине усвојила нови Закон о обнови културно-историјског наслеђа Сремских Карловаца, чиме је омогућено и улагање и обнова једног од најзначајнијих места за српски народ.

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић рекао је да је Народна скупштина донела Закон о обнови културно-историјског наслеђа Сремских Карловаца и очекује да и Влада Србије у новом мандату одобри значајнија средства за ревитализацију овог места, важног за српску историју и локални туристички развој.

"Ми смо, не чекајући закон 2018. године, кроз буџетски фонд за изградњу уложили значајна средства у реконструкцију и ревитализацију најважнијих објеката", навео је Мировић.

Према његовим речима, поред Старе патријаршије реконструисане су фасаде, попут фасаде Саборног храма, Жупког уреда католичке цркве, а у току је реконструкција фасаде куће Димитрија Анастасијевића.

"Тај посао треба да се одвија у наредних десет-петнаест година", напоменуо је Мировић.

Издвојио је најзначајније пројекте – ради се на реконструкцији објеката у Сремској Каменици, сва три института и гради се Каменица 3, а очекује се и реконструкција Каменице 1.

"Ради се брза пруга од Новог Сада до Суботице. Радови су се интензивирали последњих недеља на пробијању највећег тунела у Србији. Из фазе припремних радова почело је бушење тунела кроз Фрушку гору у дужини од три и по километра и почели су радови на изградњи моста који ће повезати Ковиљ са Петроварадином", напоменуо је Мировић.

Како је рекао, то су два најсложенија објекта на траси, а рок за завршетак је већ испланиран, за три године би тај посао требало да се заврши.

"То је важан посао за Нови Сад јер ће део тог коридора бити и мост који ће са Лимана прелазити на територију Сремске Каменице, тако да ће се Нови Сад значајно растеретити што се саобраћаја тиче", рекао је Мировић.

Говорећи о пречишћивачима воде, рекао је да је урађен пречишћивач у Бачкој Тополи и у Малом Иђошу је завршен, а у припреми је пречишћивач у Зрењанину.

"Када је реч о изградњи постројења за пијаћу воду, припрема се такво постројење у Оџацима, у Темерину и Беочину", напоменуо је Мировић.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво