Читај ми!

Србијагас: Уместо у кубним метрима гас ће се од 1. октобра обрачунавати у киловат-сатима

Јавно предузеће Србијагас од 1. октобра потрошњу гаса више неће обрачунавати у кубним метрима већ у киловат-сатима, што је и берзaнска пракса. Нова методологија обрачуна примењиваће се од 1. октобра. У Србијагасу су РТС-у потвдили да то неће утицати на цену гаса који се испоручује потрошачима.

На службеном веб-сајту "Србијагас" је обавестио да је добијена сагласност Агенције за енергетику на Одлуку о цени природног гаса за јавно снабдевање, а у складу са Одлуком о изменама и допунама Методологије за одређивање цене природног гаса за јавно снабдевање из ове године.

Поменутом одлуком се тарифе за "капацитет" исказују у "динарима/kWh/дан/годину", а тарифе за "енергент" у "динарима/kWh".

Измене методологије последица су промене начина мерења испорученог природног гаса и увођења киловат-сата (kWh) уместо кубног метра као обрачунске величине испоручене енергије у складу са Уредбом која ближе уређује услове испоруке и снабдевања природним гасом, наводи "Србијагас".

Додаје се да ће се одлука примењивати од 1. октобра.

"Србијагас" наводи да промена у начину исказивања цена природног гаса за јавно снабдевање неће имати економско-финансијске ефекте на висину тарифа и просечних цена.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се