Читај ми!

Струја поскупљује од 1. септембра

Од 1. септембра просечна цена киловат-сата за домаћинства и мале купце биће увећана за 6,5 одсто без ПДВ-а, сазнаје РТС.

Са поскупљењем од 1. септембра просечна цена киловат-сата биће 8,144 динара већа од постојеће цене, а први рачуни са новом ценом стићи ће у октобру.

Поскупљење струје одобрила је Агенција за енергетику.

"На захтев Јавног предузећа ЕПС Београд, Савет Агенције за енергетику је на данашњој седници дао сагласност на одлуку о цени електричне енергије за гарантовано снабдевање", саопштено је из Агенције.

Како се наводи, просечна цена електричне енергије за купце који имају право на гарантовано снабдевање по регулисаним ценама – домаћинства и мали купци – утврђена је на основу максимално одобреног прихода и предвиђених количина електричне енергије за продају овим купцима.

Председник Александар Вучић изјавио је данас да поскупљење струје неће угрозити животни стандард грађана, чак ни оних најсиромашнијих.

Рекао је да држава жели да највећи терет кризе преузме на себе и додао да је сада цена струје на берзи око 540 евра по мегават-сату, док је код нас за грађане готово 14 пута мања.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво