Читај ми!

Директори Континентала: Нова технолошка решења баш из погона у Србији

Нови Сад ће почетком наредне године добити једну од највећих фабрика у свету, најављено је на обележавању пет година пословања компаније "Континентал" у Србији. У развојном центру и првој фабрици отвореној пре годину дана, запослили су хиљаду људи, а изградњом нове тај број би требало да буде утростручен. Челници фабрике у Србији очекују да ће се баш из одавде диктирати светски трендови у ауто-индустрији.

У фабрици "Континенталa" у Новом Саду сваке 64 секунде само са једне траке, изађе потпуно склопљена инструмент табла, а користе их скоро сви највећи светски прозвођачи у ауто-индустрији.

"До сада смо произвели преко 150.000 инструмент кластера и послали на разна тржишта Европе, Азије, па чак и Америке. Дневно произведемо у зависности од потреба купца од 1.300 до 1.500 комада", каже шеф призводње Александар Алексић.

У целој фабрици ради 20 оператера, јер је потпуно аутоматизована и нема сличне производње у Србији, за коју су много значајнији висококвалификовани инжењери.

Генерални директор компаније "Континентал Аутомотив Србија" Саша Ћоринга очекује да ће из истраживачко-развојног центра диктирати трендове аутомобилске индустрије, и то управо из Новог Сада. Рашћемо по броју људи и у центру и у фабрици, додаје Ћоринга.

Едвин ван дер Ка, директор фабрика "Континентал Аутомотив Србија" наглашава да ће убрзо почнети производња још напреднијих решења, која су настала у Србији и то за премијум марке аутомобила.

Друга фабрика биће отворена у септембру и већ се планира њено проширење. У ове две фабрике директно је уложено 140 милиона евра.

"Ниједном нисмо зажалили јер смо од почетка знали да ћемо пронаћи одговарајуће раднике и добре услове за оно што планирамо. Локалне власти, Влада Србије, универзитети, су радили заједно са нама у постизању једног циља а то је да Нови Сад претворимо у центар инжењерства и ауто-индустрије у Србији", каже члан Одбора "Континентал Аутомотива" Исмаил Дагли.

Основан пре 151 годину, "Континентал" је водећа светска технолошка компанија, а запошљавају више од 190.000 људи у 58 земаља света.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи