Читај ми!

Зрењанин, италијанске фабрике уз модернизацију повећавају и број запослених

Свих шест инвеститора из Италије који послују у Зрењанину остварили су у протеклом периоду раст производње и повећање броја запослених. Компанија ГЛМ РС је 2017. имала 19 радника, а данас 92 који раде у три смене, а модернизација није негативно утицала на број запослених.

У ланцу производње и испоруке делова за аутомобилску индустрију не сме бити застоја, а да би испунили строге стандарде у компанији ГЛМ РС из Зрењанинa су уложили у нове машине. За рад на једној таквој високософистицираној машини Алекса Мијатовић је прошао и додатну обуку.

"Лично био сам у Италији фирма ми је пружила то да идем на обуку у Италију што се тиче ове машине. То је ЦНЦ машина, самостални робот који ради оно што му се зада и ради се серијска производња," напоменуо је радник Алекса Мијатовић.

Италијански инвеститор је по доласку у Зрењанин закупио 4.100 квадрата погона бивше компаније Минел. Проширили су се у међувремену за још 2.900 квадрата.

"Прошле године смо инвестирали два и по милиона еура у потпуно аутоматске и модерне машине и роботе из серије 4-0. Где су оне све повезане на интернет са произвођачима, што се тиче сервиса нема потребе да долази сервисер него све се то види директно преко екрана," рекао је Раде Бербаков, директор "ГЛМ РС"

И док за браунфилд инфестиције постоји осам локација у грасу које се нуде, за гринфилд инвестиције у Зрењанину тренутно нема довољно простора.

"Имамо три писма о намерама за куповину земљишта у нашим индустријским зонама. Оно што нама преостаје је опремање индустријских зона. Наше две индустријске зоне су комплетно попуњене, немамо довољно места. Остаје да тражимо новац за опремање постојећих индустријских зона на које смо се проширили," истакао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Компанија ГЛМ РС одскора сарађује и са компанијама на триторији Србије, испоручује делове за немачки Бојсен у Суботици.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво