Читај ми!

Брнабић: За 492 радника Фијата исплаћене отпремнине

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да је свих четиристо деведесет двоје радника Фијата добило отпремнине потпуно у складу са договором који су постигли са председником Александром Вучићем, а то значи по 790 евра, односно 93.000 динара по години стажа и додала да су они у ствари и били технолошки вишак, док је осталих 1.550 радника потребно Стелантису.

"Ради се о томе да ли они желе да пристану да иду у иностранство, јер то је начин да их у међувремену док не почне да се прави електрични модел, дакле у наредних 18 или највише 24 месеца, 'Стелантис' задржи. Они имају гарантован посао када се врате", рекла је премијерка гостујући на ТВ Прва.

Додала је да је Влада за њих добила и додатну понуду од "Стелантиса", а то је оно што су радници тражили и раније, а подразумева да три месеца раде у иностранству а месец дана да буду у Крагујевцу.

Према њеним речима, радници имају још недељу дана да се изјасне желе ли да иду у иностранство тако да су тамо укупно 18 или 24 месеца и да добијају бонусе, или три плус један месец, а да и даље добијају бонусе с тим да је број рата смањен у односу на то како иду.

Истакла је да то колико ће они тамо остати зависи од тога колико ће брзо почети да се праве аутомобили у Крагујевцу.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво