Читај ми!

Ер Србија уводи додатне летове до Истанбула, Туркиш ерлајнс распоређује широкотрупне авионе

Ер Србија, српски национални авио-превозник и Туркиш ерлајнс, национална авио-компанија Турске, најавили су додатно унапређење комерцијалне сарадње новим Меморандумом о разумевању, који је званично потписан у Дохи током 78. годишње генералне скупштине ИАТА, саопштено је из "Ер Србије".

Меморандум о разумевању потписан је у присуству генералних директора две авио-компаније - Билала Екшија и Јиржија Марека.

"Туркиш ерлајнс" и "Ер Србија" ће наставити да истражују даље могућности комерцијалне сарадње, што би могло да доведе и до заједничког улагања, како би обе компаније понудиле конкурентније и исплативије авио-услуге између Турске и Србије, побољшале квалитет услуга које се тренутно нуде, али и прошириле понуду и бенефите за све путнике, наведено је у саопштењу.

У склопу проширења сарадње, почев од јула, "Ер Србија" ће увести додатне летове на линији Београд-Истанбул, којих ће бити 10 недељно, док ће "Туркиш ерлајнс" распоређивати широкотрупне авионе на тој рути два пута недељно.

У оквиру Меморандума о разумевању, компаније цће преговарати о јачању постојецће сарадње у области код-шер партнерства, карго операција и програма лојалности за путнике који често лете (Frequent Flyer Program), док ће развијати опције сарадње у путничким салонима у својим мрежама.

"Драго нам је што додатно јачамо добре односе и сарадњу са 'Туркиш ерлајнсом'. Са великим задовољством најављујемо да ће 'Ер Србија' и 'Туркиш ерлајнс' наставити да налазе нове комерцијалне могућности за стварање ефикасних и обострано корисних односа, где разматрамо и опцију удруживања ресурса како бисмо постигли бољу повезаност и понуду за наше кориснике кроз заједничка улагања у услуге између Србије и Турске. На овај начин доприносимо и даљем унапређењу односа између наше две државе, а у интересу корисника и заједница у обе земље", рекао је Јиржи Марек, генерални директор "Ер Србије".

Генерални директор компаније "Туркиш ерлајнс" Билал Екши рекао је да, када се данас разматра глобална мрежа, види се колико је важан развој партнерства у глобалној авио-индустрији.

"Унапређење билатералних односа између наших земаља и сарадње кроз наше мреже су од суштинског значаја за нас, нарочито након пандемије. С тим у вези, са задовољством смо потписали овај Меморандум о разумевању са 'Ер Србијом', како бисмо истражили могућности побољшане сарадње и даље преговарали о проширењу нашег постојећег партнерства. Овом приликом желимо да се захвалимо господину Јиржију Мареку и његовом тиму на континуираној подршци у нашим заједничким активностима, које ће додатно допринети унапређењу односа између наших авио-компанија, држава и заједница", рекао је Билал Екши.

Шта нуде заједнички летови

Две авио-компаније су кроз досадашњу сарадњу усвојиле и више пута унапређивале код-шер споразум за летове до дестинација у оквиру мрежа "Ер Србије" и "Туркиш ерлајнса".

Заједнички летови нуде брзе и практичне конекције за путнике који путују из Истанбула, највећег града у Турској и значајног чворишта авио-саобраћаја у региону, до Београда и даље, као и за путнике који путују из српске престонице до Истанбула и даље.

Поред тога, "Ер Србија" је додала свој ЈУ код на летове "Анадолу џета", подружнице "Туркиш ерлајнса", између турске престонице Анкаре и главног града Србије Београда.

У исто време, "Туркиш ерлајнс" додао је свој ТК код на летове "Ер Србије" између Ниша и Истанбула, као и између Краљева и Истанбула, тиме пружајући путницима на наведеним летовима приступ глобалној мрежи "Туркиш ерлајнса".

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра "Ер Србије".

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи