Читај ми!

Пастор, Недимовић и Сијарто на отварању новог седишта компаније "КИТЕ" у Ченеју

Ново седиште мађарске компаније "КИТЕ", која се бави продајом и сервисом пољопривредне механизације, отворено је у Ченеју у присуству председника Скупштине Војводине Иштвана Пастора, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића и министра спољних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта.

Министар Бранислав Недимовић захвалио је на свечаности у Ченеју представницима компаније "КИТЕ" што су најновију технологију донели у Србију, наводи се у саопштењу Скупштине Војводине.

Говорећи о односима Србије и Мађарске, Недимовић је истакао да су одлични политички односи предуслов за све добро што се данас дешава и у другим сферама, па тако и на пољу пољопривреде и захвалио је министру Сијарту на великој подршци коју пружа нашој земљи.

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто нагласио је да живимо у изазовним и турбулентним временима, те да су у том времену стабилни односи, сарадња, пријатељство и стратешко партнерство између суседних држава од изузетног значаја.

Додао је да је данас почетак великог инвестиционог пројекта на тлу
Србије, са акцентом на пољопривреду, аграрни сектор и производњу хране.

Истакао је да је у прошлој години забележен раст трговинске размене између Мађарске и Србије за 42 одсто, што најбоље говори о односу двеју држава, а да ширење пословања компаније "КИТЕ" у Србији даје нови подстицај сарадњи и доприноси модернизацији пољопривреде.

Иштван Пастор је рекао да је задовољство присуствовати догађају који попуњава оквир створен потписивањем документа о стратешком партнерству између две државе. Он је казао да ова
инвестиција представља технолошки искорак у развоју наше пољопривреде.

"Радује ме данашњи дан јер он показује да је наш аграр спреман за куповину и коришћење овакве технологије и да тежи модернизацији", рекао је Пастор и додао да је од посебног значаја и то што се отвара центар за обуку у коме ће се стицати нова знања која ће нашем аграру дати нову ефикасност. 

Мађарска компанија "КИТЕ" саопштила је, након прошлонедељног отварања логистичко-сервисног центра у Сремској Митровици, да су амбиције да компанија постане једна од значајнијих тачака на аграрној мапи Србије.

О амбицијама и плановима ове компаније на свечаном отварању говорили су Левенте Сабо, извршни директор, Мигел Лагенс-Вега, територијални директор "Џон Дира" за Мађарску, Србију и Хрватску, Криштоф Сабо, извршни директор "ХЕПА" и Имре Киш, генерални директор компаније "КИТЕ".

Ново седиште компаније у Ченеју изграђено је захваљујући програму инвестиционе помоћи за Западни Балкан Мађарске агенције за промоцију извоза - ХЕПА, који је покренуло Министарство спољних послова и трговине Мађарске, наводи се у саопштењу.

Поред основне делатности продаје пољопривредне механизације, "КИТЕ" се бави и продајом моторних уља и мазива, семена, минералних хранива, средстава за заштиту биља, откупом меркантиле и снадбевањем оригиналним резервним деловима.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи