Читај ми!

Кисић: Неће бити отказа, тражимо најбоље решење за раднике "Фијата"

Министарка за рад Дарија Кисић поновила је у Крагујевцу да нико од радника крагујевачког "Фијата" неће добити отказ и да ће држава учинити све да се пронађе најбоље решење за запослене.

"Радници ће бити упознати са свим условима и могућностима које послодавац нуди, а држава ће настојати да та решења буду најбоља за њих", рекла је министарка Кисић.

Понуда "Фијата" за одлазак на рад у иностранство у транзиционом периоду, која је и изазвала забринутост код радника, по речима Кисићеве, представља интерно истраживање послодавца.

"Након исказивања структуре заинтересованости, следи период писања социјалног програма. Оно што смо добили као информацију, да ће то да буде до краја месеца. Онда се ми са Националном службом укључујемо у преговарање и ту смо за медијацију и разговоре. Све ће да буде транспарентно, јер је то политика коју заступа и предузеће, како су нам рекли, а ми смо ту када буде изнет социјални програм, да учествујемо у преговорима и да видимо које су то најбоље могућности у датим околностима", објаснила је министарка.

Представници радника "Фијата" јуче су у Београду разговарали са министарком Кисић.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво