Читај ми!

Амерички ИТ гигант "Оракл" у Крагујевцу отворио регионални центар за југоисточну Европу

Корпорација "Оракл", глобални ИТ гигант, отворила је свој први регионални центар за југоисточну Европу, у Државном дата центру у Крагујевцу. Потписивањем уговора са највећом компанијом за пословне софтвере, истакнуто је да се Србија позиционира као регионални ИТ лидер.

Оснивањем првог регионалног центра "Оракла" ван Европске уније, Крагујевац и Србија стају раме уз раме са Лондоном, Франкфуртом и Миланом. Инвестиција тог ИТ гиганта у регионално чвориште у Државном дата центру вредна је десетине милиона евра. Оракл је за почетак закупио простор за 120 рек-ормана, уз могућност да се он утростручи.

Кенет Јохансен, потпредседник "Оракла" за клауд технологије и регионални директор за северну и источну Европу, каже да ће формирати платформу за здравствени сектор, електронску управу, дигитализацију, а моћи ће да је користе и приватне компаније у Србији.

Склапање партнерства са "Ораклом" показатељ је да је Србија добар и поуздан патнер, који пружа подршку америчким компанијама да инвестирају у Србији.

За Владу, то је круна досадашњег рада у ИТ индустрији и доказ домаће памети и креативности.

Ана Брнабић, председница Владе у техничком мандату, очекује да ће извоз услуга информационог и комуникационог сектора из Србије у овој години премашити досадашње рекорде.

Најављује и почетак рада друге зграде у државном Дата центру и изградњу још једног објекта за комерцијалне кориснике.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи