Читај ми!

Отворена пунионица газиране воде "Роса Хомоље" у Нересници

У насељу Нересница, недалеко од Кучева, свечано је отворена пунионица газиране воде "Роса Хомоље" у присуству председника Александра Вучића, који је поручио да је инвестиција "Кока-Коле" пут да се задрже људи из Источне Србије. "Кока-Кола" ће наставити да новим инвестицијама доприноси економском и привредном развоју Србије, поручио је генерални директор "Кока-Коле ХБЦ" за Србију и Црну Гору Светислав Атанасов. Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил истакао је да грађани Источне Србије треба да буду поносни, јер су добили новог важног члана заједнице.

Председник Александар Вучић, који је присуствовао отварању нове пунионице газиране воде "Роса Хомоље" у Нересници код Кучева, поручио је да је инвестиција "Кока-Коле" пут да се задрже људи из Источне Србије да не одлазе у инстранство трбухом за крухом.

Вучић је истакао да је срећан што присуствује отварању, јер је шездесет људи ту нашло посао.

"На Власини су, када су купили 'Росу' имали 40 запослених, сада их је 130. У читавом Кучеву и овом крају Србије све до Петровца не постоји кућа из које добар део породица није отишао у иностранство трбухом за крухом, тражећи спасење за себе и своја поколења, и ово је најбољи пут да нам се људи врате", рекао је он.

Вучић је оценио да где год да "Кока-Кола" дође људи имају сигуран посао, постоји сигуран профит, сигурна тржишта и квалитет.

"Кока-Кола је значајан извозник из наше земље и верујемо да ће повећавати број запослених у нашој земљи после тих 1.700 на 2.000, јер то је оно за шта живимо, што је за нас најважније. И баш онако како је кока-кола ушла у сваку америчку кућу, исто тако ми желимо да у сваки крај Србије уђе кока-кола, јер бисмо тако ми били јачи, наша економија напреднија, и Србија напредовала брже", рекао је Вучић.

Председник је обишао фабрику, а запослени су му објаснили принцип рада и указали на велики квалитет воде која се ту вади и пуни.

"Тајна" воде која се производи у погону "Роса Хомоље" је, како кажу, у великом проценту калцијума. Једна од запослених као техничар обезбеђивања квалитета воде рекла је председнику да у фабрици строго воде рачуна о високом квалитету воде која ће изаћи на тржиште.

"Богата је калцијумом, а један литар обезбеђује 30 одсто дневних потреба за калцијумом", рекао је Вучић.

Нагласио је и да је појединим радницима то први посао.

"Када бисмо имали оваквих ствари више, за стотине села... Када год да узмете, 'Кока-Кола'  улаже на сигуран начин", рекао је Вучић.

Представник компаније је рекао да су дуго тражили воду за газирање и требало је неколико година да се нађе добар извор, што су на крају и успели на истоку Србије.

Вучић је навео да се мора пронаћи новац за канализациони прстен око Власине, што је око 16 милиона евра.

Хил: "Кока-Кола" има још много тога да ради са Србијом

Грађани источне Србије треба да буду поносни, јер су добили новог важног члана заједнице, "Кока-Колу", а са тачке гледишта САД има још много тога што ће радити са Србијом, поручио амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

"Драго ми је да будем овде са вама. То је велики дан", поручио је на српском језику Хил.

Истакао је да је имати партнера као што је "Кока-Кола", за коју је рекао да је најбоља, најбољи начин да се иде ка будућности.

"Сваки Американац познаје 'Кока-Колу' и веома је поносан на њу. Америка нема бољег дипломатског представника од 'Кока-Коле'. 'Кока-Кола' је присутна свугде и ради оно што добре дипломате треба да раде – а то је да нуди практична решења", објаснио је Хил.

Указао је да је најбоља ствар у вези са "Кока-Колом" то што је најбоља, а на тржишту има пуно конкурентних производа, и зато је важно бити први.

Указао је да неће само људи у Србији уживати у производу из Нереснице, већ грађани широм света, јер ће се овај производ извозити.

"Са тачке гледишта САД, још много тога ћемо радити са вама у Србији. Градићемо везу са вама свакодневно", поручио је Хил.

Атанасов: "Кока-Кола" ће наставити да доприноси привреди Србије

"Кока-Кола" ће наставити са новим инвестицијама да доприноси економском и привредном развоју Србије, поручио је генерални директор "Кока-Коле ХБЦ" за Србију и Црну Гору Светислав Атанасов.

Указао је да је ово друга "Росина" пунионица у Србији, поред оне на Власини, те навео да је ова инвестиција вредна пет милиона евра, као и да је у фабрици у Нересници запослено око 50 људи.

Захвалио је што је Влада Србије показала отвореност и спремност за нове инвестиције и улагања у нашу земљу.

"Срећан сам и поносан када погледам ову нетакнуту природу, што Нересницу можемо назвати својим новим домом", поручио је Атанасов.

Истакао је да ако се погледа у историју пословања "Кока-Коле" у Србији, види се тенденција раста његове компаније у Србији и додао да је "Роса Хомоље" четврта велика аквизиција.

Подсетио је да је прва инвестиција "Кока-Коле" у нашој земљи била производња лименки у Батајници, а затим је 2005. отворена фабрика "Роса" на Власини, потом производња сокова и нектара у Суботици, а 2019. покренута је производња фабрике "Бамби" и истакао да у "Кока-Кола" систему у Србији ради преко 1.700 запослених – "што значи још неких 14.000 људи, који су повезани са овим системом кроз ланац вредности".

Такође, додао је да његова компанија учествује са 0,6 одсто на тржишту рада земље, као и да су "Кока-Колине" инвестиције 2021. године биле 900.000 евра.

"Настављамо са развојем нашег пословања у Србији", поручио је Атанасов.

Генерални директор "Кока-Коле" за тржиште Србије, Црне Горе и Северне Македоније Лука Сентандреа указао је на то да се "Кока-Кола" већ 136 година труди да креира брендове и производе на начин који омогућава унапређење пословања и бољу будућност за све.

"Наша газирана вода 'Роса Хомоље' представља нов производ, поред нашег драгуља негазиране воде 'Роса Власина''. Веома смо поносни на нашег новог члана у нашој породици производа, која потиче са извора воде високог квалитета и са великим процентом калцијума, који је више од 20.000 година стар", рекао је Сентандреа.

Сматра да је отварање нове "Росине" пунионице од великог значаја за све потрошаче у Србији, као и за партнере и људе из локалних заједница.

"Роса Хомоље" нови је члан "Кока-Кола" породице и на тржишту Србије доступна је од средине априла, а аквизиција ове фабрике завршена је крајем новембра месеца прошле године.

На овај начин домаће тржиште вода обогаћено је природном газираном водом, са обронака чистих хомољских планина.

У питању је вода високог квалитета и одличног минералног састава, са високим садржајем калцијума, која долази под познатим брендом "Роса".

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво