Читај ми!

Брнабић: Снабдевеност становништва неопходним намирницама приоритет

Председница Владе Ана Брнабић састала се са представницима Удружења "Жита Србије", а тема састанка био је извоз житарица и уљарица. Приоритет је да снабдевеност домаћег становништва свим неопходним намирницама остане сигурна у наредном периоду, поручила је премијерка.

Одржан је други састанак премијерке Ане Брнабић са представницима Удружења "Жита Србије", а састанку је присуствовао и потпредседник Владе Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Како се наводи у саопштењу владине Канцеларија за сарадњу са медијима, представници Удружења поздравили су одлуку владе да на прошлонедељној седници одoбри ограничен извоз пшенице, кукуруза, брашна и рафинисаног сунцокретовог уља.

Истакли су да су највећи изазови са којима се у овом периоду сусрећу логистичке природе, те да је приоритет да администрација квота буде што једноставнија како би извоз био што ефикаснији.

Председница владе истакла је да је приоритет да снабдевеност домаћег становништва свим неопходним намирницама остане сигурна у наредном периоду и да ће у складу са тим бити допуштан ограничен извоз свих сировина.

Сви учесници састанака сагласили су се да је због тога одржавање ових састанака од изузетне важности, како би се пратила кретања на тржишту и сходно томе квоте за извоз биле кориговане по потреби.

Пријаве за извоз за месец мај трају до четвртка и сви захтеви подносе се електронским путем на мејл адресу zahtevi.izvoz@minpolj.gov.rs.

По захтеву је могуће тражити одобрење за извоз максимално 20 одсто одобрених количина по групи производа на месечном нивоу.

У случају да извозници не извезу или прекораче одобрене количине, наредног месеца неће моћи да поднесу захтев за извоз.

Захтеви за наредне месеце подносиће се од 20. до 25. дана текућег месеца.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво