Читај ми!

Шта Аеродром "Никола Тесла" добија са новим терминалом, "Венси" има велике амбиције

У среду почиње да ради нови терминал Аеродрома "Никола Тесла" у Београду. Према најавама компаније "Венси", модернизација аеродрома треба да омогући да до краја концесије 2043. годишњи капацитет буде 15 милиона путника годишње.

Новосаграђени терминал на Аеродрому "Никола Тесла" 13. априла ће званично бити пуштен у рад, чиме ће поред новог изгледа Аеродром добити већи капацитет, комфор и виши квалитет услуге.

"Верујем да смо на добром путу и да смо већ сада лидери у региону. Уверен сам да идемо ка томе да будемо највећи центар у овом делу Европе, и то захваљујући Београду, Србији, Ер Србији и свим компанијама које верују у ову дестинацију. Наше амбиције су велике и желимо да пружимо све најбоље и путницима и превозницима, у складу са праксом наше компаније", каже Франсоа Беризо, директор аеродрома "Никола Тесла".

Компанија "Венси Ерпортс Србија" 2018. године постала је оператер аеродрома "Никола Тесла" на период од 25 година.

Реконструкција и изградња ће трајати у неколико фаза а пројекат обухвата изградњу нове писте, обнављање и надоградњу постојеће писте, изградњу нових рулних стаза, проширење постојеће платформе, саобраћајне мреже и готово две и по хиљаде паркинг места.

"Нема посебне безбедносне процедуре као што је било до сада, а велика промена за нас је раздвајање путника који долазе и одлазе, то је све због додатног спрата који смо саградили изнад целог терминала, па и оног досадашњег", каже Франсоа Беризо.

Упркос пандемији радови су, према речима директора аеродрома, текли по плану. Терминал Ц сада има 19 излаза, централизовану безбедносну контролу, чекаоницу у концепту отвореног простора, а први пут аеродром има и хоризонталне покретне траке за лакше кретање путника.

Радови на Аеродрому Београд почели су 2020. године а како најављују из компаније "Венси" биће завршени до краја 2023. Циљ је да овај аеродром буде ново саобраћајно чвориште у Југоисточној Европи.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво