Читај ми!

Министарство рударства: Разрађују се варијанте за случај прекида испорукe Јадранским нафтоводом

Обезбеђивање стабилног снабдевања нафтним дериватима је приоритет и анализирају се све варијанте и решења за обезбеђивање сигурног снабдевања домаћег тржишта у случају прекида испоруке сирове нафте Нафтној индустрији Србије Јадранским нафтоводом (ЈАНАФ), саопштило је Министарство рударства и енергетике.

Из Министарства рударства и енергетике кажу да се тренутно анализирају могући правци снабдевања сировом нафтом и нафтним дериватима из терминала и рафинерија у окружењу, као и расположиве правне, пословне, логистичке и техничке могућности за увоз сирове нафте и деривата укључујући путем цевовода, железницом, цистернама и речним транспортом, односно кроз луке.

Истичу да се сагледавају ефекти промена у начину снабдевања на рад домаћих рафинеријских капацитета, могућности коришћења домаће нафте и повећања резерви нафте и деривата у складиштима, како би се што адекватније одговорило на могуће прекиде испоруке нафтоводом ЈАНАФ.

"Поред тога, биће сагледане све могућности да се снабдевање ЈАНАФ-ом продужи, уз предузимање мера за стварање резерви за премошћавање могућих поремећаја", наведено је у саопштењу.

Напомињу да се транспорт сирове нафте у Србију обавља пре свега цевоводним путем, односно нафтоводом ЈАНАФ, који повезује луку Омишаљ са транспорним системом ЈП Транснафта, одакле се отпрема до рафинерија у Новом Саду и Панчеву.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара