Читај ми!

"Соко" стартује у суботу, промотивна карта брзим возом Београд – Нови Сад 300 динара

Возна карта од Београда до Новог Сада, брзим "Соко" возом који ће саобраћати пругом која ће бити отворена за саобраћај у суботу 19. марта, коштаће 300 динара у једном правцу током промотивног периода, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Министар Момировић је за Танјуг рекао да ће превоз на тој релацији бити бесплатан за децу узраста до седам година која су у пратњи родитеља.

"Морамо да вратимо поверење у железницу, људе у возове и зато на иницијативу председника Србије Александра Вучића у наредном периоду цена карте за брзе 'Соко' возове износиће 300 динара, а деца узраста до седам година превозиће се бесплатно у пратњи својих родитеља", рекао је Момировић.

Истакао је да ће после 138 година од пуштања прве пруге у Србији и 46 година од пуштања пруге Београд–Бар коначно бити отворен један капиталан пројекат у железничкој инфраструктури.

Како је рекао, два највећа града у Србији биће повезана најквалитетнијом железничком инфераструктуром, а најбржи возови у југоисточној Европи, који ће се кретати брзином од 200 километара на час, ићи ће од Београда до Новог Сада.

"Пробајте нову брзу пругу и нове брзе, 'Соко' возове. Ово смо заједно успели, заједно смо изградили ову инфраструктуру, заједно враћамо железницу на саобраћајну карту Србије и заједно можемо да направимо чудо", поручио је Момировић.

Председник Србије Александар Вучић раније је најавио да се у суботу 19. марта, за саобраћај отвара брза пруга од Београда до Новог Сада.

"Отварање пруге је померено са 15. марта на 19. март јер сам желео да присуствује највише мађарско руководство заједно са нама и то је једини разлог за кашњење три или четири дана", казао је Вучић.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се