Читај ми!

Почела изградња фабрике немачке "Бицербе" у Ваљеву

У Ваљеву је почела изградња фабрике немачке компаније "Бицерба", у којој ће, према најавама, бити запослено више од 300 радника. Инвестиција је вредна више од 33 милиона евра. Почетак рада фабрике очекује се у последњем кварталу ове године.

Свечаности поводом почетка изградње фабрике присуствовао је председник Александар Вучић, који је поручио да се доласком немачке "Бицербе" отвара нова ера за Ваљево и читав Колубарски округ.

Вучић је истакао да ће у производном постројењу "Бицерба" у Ваљеву запослени имати више плате него што је уобичајено у том граду.

"Просечна бруто плата биће 1.772 евра, што је преко 1.100 евра нето плата. 'Бицербиних' 400 радника имаће тиме већа примања него што су уобичајена. Они ће имати и посебно знање и одговорност, моћи ће у овој компанији да уче много о новим технологијама", рекао је Вучић.

Присетио се да је, када је први пут дозвољено да се најави инвестиција у Ваљеву, био радостан, да је одмах преко Инстаграма саопштио грађанима Ваљева да "Бицерба" стиже, а да људи нису били сигурни колико томе да верују и колико ће пројекат стварно да заживи.

Вучић је казао да се од тада много урадило и да су тимови "Бицербе" и Владе вредно радили да се све заврши.

Указао је на то да ће део индустријске зоне у којој је "Бицербина" фабрика бити нови део развојног пројекта за цео крај.

Уз то је додао да је потребно завршити још много инфраструктурних радова до почетка рада постројења "Бицербе", што је планирано у последњем кварталу ове године.

"Морамо да завршимо брзу саобраћајницу Лајковац–Ваљево. То мора да буде завршено и завршићемо. Али то није довољно. Морамо да урадимо и такозвани 'бајпас' и једну улицу да бисмо спојили све и 'Бицерба' могла да ради како треба. Трафостаница је урађена, а гас стиже до Ваљева челичним цевима до новембра, а потом остаје само да се разведе пластика по граду", објаснио је Вучић.

Додао је да се чини све да Ваљево поново буде велики индустријски центар као у време велике Југославије, навевши да је много мука било око довођења инвеститора у тај град.

Изнео је и податак да је "Бицерба" основана 1866. године у Балингену, вођена са пет генерација које не само да чувају компанију, већ раде све да она расте, напредује, ствара већи профит.

"Драго ми је што сте изабрали Ваљево и Србију", захвалио им је Вучић. 

Додао је да ће у Ваљеву бити реализовани и други пројекти, попут болнице, која ће коштати 25-30 милиона евра, као и нова хала од око 15 милиона, па ће свима који живе и бораве у Ваљеву живот бити бољи и лепши.

"Ваљевски крај је био запостављен, мало се улагало, а сада, са 'Бицербом', отварамо нову еру, ново време за Ваљево, за Колубарски округ. Хвала вам што сте за 155 рођендан донели одлуку да улажете у Ваљево", рекао је Вучић.

Додао је да ће држава помоћи у свему у чему може да помогне, подстицајним мерама, посебно уколико буду желели да повећавају извоз и број запослених.

Рекао је да је посебно задовољан што у данашње време кризе, у Србији имамо овакву церемонију, где градњу фабрике почиње немачка компанија.

Краут: Посебан дан за "Бицербу", Ваљево и цео регион

Власник и извршни директор компаније "Бицерба" Андреас Краут рекао је да је почетак изградње погона за производњу вага за мерење у Ваљеву посебан дан за ту компанију, Ваљево и цео регион.

Најавио да је ће фабрика у индустријској зони у Ваљеву бити завршена до краја године када ће, каже, почети производња вага намењених за извоз широм света.

Краут је навео да је та компанија у мају прошле године најавила инвестицију у нову производну локацију у Ваљеву истичући да је то био само почетак успешног пројекта.

"Срећан сам што смо данас на нашем земљишту у Ваљеву да прославимо ову прекретницу. Срећни смо и оптимистични што ћемо све предстојеће активности успешно завршити", рекао је Краут на церемонији полагања камена темељца.

Додао је да су званичном почетку изградње претходили обимни и интензивни припремни радови на пројектовању и прецизном планирању и истакао да то не би реализовали без подршке свих српских институција и власти и без представника градске власти у Ваљеву.

"Цео пројекат и изградња нове фабрике представљају димензију која до сада није виђена у нашој компанији", рекао је Краут.

Навео је да су радови на припреми терена почели у октобру прошле година на простору од око 11.000 квадратних метара на којем ће бити изграђен административни, монтажни и логистички део објекта.

"И монтажни и логистички део импресионираће најновијом технологијама и решењима. Нови погон ће и у енергетском смислу бити опремљен најсавременијим средствима", казао је Краут.

Навео је да је ће радови на изградњи бити завршени до краја године истичући да ће то бити значајан тренутак и да ће омогућити компанији "Бицерба" да настави да расте.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво