Читај ми!

Робот Лала посетиоце "Експа" у Дубаију упознао са Војводином

Петнаест компанија из Војводине представља се ове седмице на Светској изложби "Експо 2020" у Дубаију. Током недеље иновација, покрајина се представља својим највећим адутом - ИТ сектором.

Уместо правог, робот Лала упознао је посетиоце са Војводином, а своје пословање представници 15 највећих компанија из ИТ сектора, свако са другачијим амбицијама.

"Планирамо ширење мреже и на тржиште блиског и далеког истока и понуду свог портфолија услуга на овом изузетно захтевном тржишту", каже Стефан Радуловић из компаније "M&I Systems".

Оскар Марко, помоћник директора "Биосенс" института истиче да му је јако драго да се толика пажња посвећује климатским променама.

"Са глобалним загревањем пољоприврееда такође постаје врућа тема и мислим да је то велика шанса на институт да се промовише по читавом свету", каже Марко.

Драгана Чалија из компаније "SaintDi" наглашава да су упознали низ делегација других земаља и њихове представнике, као и да су успели да се повежу са њима.

Покрајина, као центар ИТ индустрије Србије, у којој послује 250 компанија са више од 12.000 запослених високо образованих инжињера, у новим технологијама види шансу за додатнне инвестиције и развој.

"Организован је велики број састанака и велики број сусрета са људима који желе да су упознају са тим што носи Војводина, да виде шта могу да уложе, да виде шта могу да купе, шта ми можемо њима да продамо", истиче покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Близу 10 милиона људи већ је постелило Експо, највећу изложбу на свету где се представља 192 земље света. Организатори очекују да ће до 31. марта, до када Експо траје, број посета достићи 25 милиона.

Српски павиљон посетило је до сада 600.000 људи. Викендом га посети око 10.000 особа, а радим данима од четири до шест хиљада. Странци које је Лала упознао са Војводином пријатно су изненађењи.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи