Читај ми!

Вучић обишао радове у Београду на води: На једном месту види се колико се Србија променила

Радови на изградњи зграде "BW Terraces" у оквиру Београда на води, приводе се крају, а данас их је обишао председник Александар Вучић. Поручио је да се на једном месту, у Београду на води, најбоље види колико је Србија напредовала и променила се.

Александар Вучић је рекао да је Београд на води највероватније највеће градилиште у овом делу Европе, на којем се полако ствари приводе крају.

"Данас смо у једној, споља најлепше изграђеној згради, мада је то ствар укуса. Важно је да се спољни део фасаде Куле Београд завршава, верујем да ће пре краја године, осим самог врха куле, све бити завршено", рекао је Вучић.

Додао је да је Кула Београд већ припремљена за све мултимедијалне садржаје, што ће, каже, бити атракција за Београђане, све грађане Србије, али и све туристе који долазе у нашу земљу.

"На једном малом месту најбоље се види колико је земља напредовала и променила се за седам година", поручио је Вучић.

Како је рекао, од бара, жабокречине, нелегалних барака пред рушењем, направљен је простор који је за дивљење, најелитнији у Србији, и изазива све већу пажњу.

"Направили смо садржај који привлачи људе широм региона, јер смо веровали у снове. И када смо обећавали грађанима нешто, држали смо се тога, урадили све што смо обећали. Каснили смо мало, нема сумње да смо направили и неку грешку, али на крају, резултат је фасцинантан - дивне зграде, читав један нови град у граду", рекао је Вучић.

Захвалио је партнеру из УАЕ Мухамеду Алабару, без којег, каже, пројекат не би могао да буде реализован, као и шеику Мухамеду, али и људима из Града Београда, који су увек били велика помоћ и подршка.

"Успели смо све да изгурамо јер смо имали довољно снаге да се супротставимо свима који су то спречавали, покушавали да спрече по сваку цену. Зато што су нам снови и оно што ће да буде записано у историји, били важнији од дневне политике и таквих рекација, и на то сам поносан", рекао је Вучић.

Позвао је све да за Нову годину посете Београд на води" да виде како то изгледати, а изгледаће, каже спектакуларно - оно што имају Дубаи и велики светски центри, имаће и Србија.

Са Вучићем је радове обишао и министар финансија Синиша Мали, који је пренео да ће у оквиру пројекта "Београд на води" бити изграђен милиони квадратних метара.

Додао је да ће некадашња ложионица, која је припадала Главној железничкој станици, у договору са премијерком Аном Брнабић, бити претворена у Кутак за младе, у један мултинаменски креативни центар.

Радове су обишли и председник компаније "Игл хилс" Мухамед Алабар, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић.

Алабар: Мењамо животе људи, унапређујемо друштво

Председник компаније "Игл Хилс" Мохамед Алабар је рекао да је Београд на води само један корак у напретку и да ће стремити да ураде још више.

"Ми мењамо животе људи, унапређујемо друштво, побољшавамо стандарде и обогаћујемо умове наше деце о томе шта може да се уради. То је наше достигнуће, како заиста можемо да улијемо ентузијазам нашој деци и на позитиван начин утичемо на њих", рекао је Алабар који је радове обишао заједно са председником Србије Александром Вучићем.

Алабар је истакао да су за овакве ствари потребни храбри људи и додао да никада није сумњао у енергију и одлучност председника Вучића да се стигне до тог циља.

"Гурали сте нас напред и заиста били одлучни да урадите нешто посебно за народ Србије. Захвалан сам што сам део овог путовања и срећан што у другим земљама гледају шта ви радите и желе да у својим земљама и друштвима ураде добру ствар", рекао је Алабар.

Додао је да је то још једно достигнуће - како да током свог животног века урадимо велике ствари и не само да мотивишемо нашу децу и наше друштво, већ и друге земље.

BW Terraces седма зграда у комплексу Београда на води 

Зграда "BW Terraces" има 17 спратова, 132 стана, а ради додатног комфора за станаре ту су и базен, теретана...

Реч је о седмој згради у оквиру Београда на води, чије ће усељавање почети до краја године.

Заједно са овом зградом, у Београду на води биће усељено укупно 1.500 станова.

Са терасе последњег спрата зграде "BW Terraces" председник Вучић је посматрао видео-презентацију радова на фасади Куле Београд.

Како је раније речено, Кула Београд висока је 168 метара и највиша је зграда у нашој земљи и овом делу Европе.

Има 42 спрата, а на врху, одакле се пружа поглед на целу престоницу, налазиће се видиковац.

Када у потпуности буде завршена, у Кули Београд ће се, осим станова и паркинг места, налазити хотел и апартмани "Сент Реџис", као и ресторан.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи