Читај ми!

Ускоро отварање скијалишта на Копаонику – продаја карата открива каква ће бити сезона

Следећег викенда је отварање ски-сезоне на Копаонику, а до краја месеца биће отворени и остали домаћи скијашки центри. Судећи по продаји ски-карата, која је почела средином новембра, ово би могла да буде најбоља зимска сезона до сада.

Кад на планинама падне први снег, као по правилу, нагло порасте број уплата аранжмана. За новогодишње празнике на Златибору већ је попуњено близу 60 одсто смештајних капацитета, па домаћини очекују долазак 45 хиљада туриста.

Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић каже да тај центар спремно дочекује зимску сезону. "Угоститељи су се навикли на ове нове мере које су тренутно на снази и верујем да ће се брзо прилагодити и на неке нове уколико буду ступиле на снагу, а све опет у циљу безбедно боравка на Златибору и у циљу здравља и мештана и туриста", додаје Живановић.

Дивчибаре су годинама тавориле, а онда је пре две године отворен хотел "Црни врх", који је покренуо развој туризма. Та планина од ове јесени има још један хотел високе категорије.

Ана Настић из хотела "Ројал маунтин" истиче да је већи део капацитета резервисан, како у овом тренутку тако и за празнике и дечји зимски распуст. "Трудићемо се да нашим гостима пружимо комплетан и потпун ужитак, а снег је већ ту", каже Настићева.

Уочи сваке сезоне, "Скијалишта Србије" обогате своју понуду. Ове зиме, планиран је завршетак изградње система за вештачко оснежавање на најдужој стази на Копаонику.

Директор "Скијалишта" Дејан Ћика наглашава да је реч о "Белој реци 1 и 2". "Тиме би гондола која повезује Брзеће и Мали Караман била у пуној функцији, јер би скијаши могли да се спусте све до туристичког насеља Брзеће", објашњава Ћика.

Они којима је довољно узбуђења и стреса на послу, ове зиме ће се одмарати у бањама, највише у Сокобањи, Врњачкој, Луковској, Пролом и бањи Врдник.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић напомиње да је доста уложено у инфраструктуру и у бањама. "Неки нови хотели су отворени, а неки који су отворени у претходних годину дана су потпуно променили и структуру и број ноћења бања у којима се налазе", напомиње Лабовићева.

Сеоски туризам је ранијих година био популаран само лети, сада се и то променило.

Село, током епидемије, свуда у свету доживљава ренесансу. Кућа, дворише, природа сада су савршен туристички пакет аранжман.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво