Читај ми!

Први у Србији подржали иницијативу “Priceless Planet“

Учествовањем у садњи 100 милиона стабала ОТП банка улаже у будућност планете

ОТП банка придружила се иницијативи Priceless Planet koalicija компаније Mastercard са циљем да се у следећих пет година посади 100 милиона стабала широм света.

Овом сарадњом, ОТП је постала прва банка у нашој земљи која је постала део овог глобалног пројекта, што је један од показатеља одлучности ове финансијске институције да се у наредном периоду посвети зеленим пројектима и еколошкој одрживости. Једна од најважнијих активности у оквиру ове иницијативе је и Generator Zero конкурс ОТП банке, који је ове године посвећен пројектима који нуде решења за смањење карбонског отиска, а где је компанија Mastercard такође један од партнера.

"Препознајући разорни ефекат климатских промена, ОТП банка решила је да се прва у нашој земљи прикључи глобалној иницијативи Priceless Planet koaliciji компаније Mastercard, тако што ће се за сваког клијента који отвори рачун у банци засадити по једно дрво у подручјима којима је пошумљавање најпотребније. Интернационалном пројекту пошумљавања угрожених подручја планете банка се првенствено придружује у циљу нормализације и заустављања климатских промена, али и како би подигла свест грађана о важности заштите животне средине", рекао је Вук Косовац, члан Извршног одбора ОТП банке.

Сваки клијент који отвори нови рачун у ОТП банци и преузме своју Mastercard картицу постаје део Priceless Planet programa, чиме ће у његово име бити посађено једно дрво. На овај начин подиже се свест о екологији и смањују последице климатских промена, а клијентима се нуди могућност да инвестирају у будућност планете.

"Климатске промене утичу на све нас, а посебно на социјално и економски најрањивије групе. Шансу да нешто променимо имамо само ако делујемо заједно и свакодневно. Као коалиција Priceless Planet, наше две компаније заједно са нашим корисницима иду ка истом циљу, а то је локални допринос постизању позитивног утицаја на смањење емисије угљен диоксида и улагање у обнову животне средине", изјавила је Јелена Ристић, директорка у компанији Mastercard за тржиште Србије, Црне Горе и БиХ.

Осим у Србији, своју посвећеност еколошкој одрживости и зеленој транзицији ОТП Група је кренула да реализује и у другим земљама, а у Мађарској се такође прва одазвала и придружила Priceless Planet Coalition иницијативи.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво