Читај ми!

Србија и Светска банка - за које пројекте се издваја 1,2 милијарде долара

Министар финансија Синиша Мали разговарао је са директором Канцеларије Светске банке у Београду Николом Понтаром о оквиру за сарадњу са Србијом (ЦПФ) од 2022. до 2026. године, којим је за Србију предвиђено издвајање од 1,2 милијарде долара.

Оквиром се предвиђа оснаживање макро-фискалног оквира за зеленији раст, зелене инвестиције и прелазак на економију са ниским садржајем угљеника, као и побољшање пословног окружења и регионалне интеграције, наводи се у саопшењу Министарство финансија.

Додаје се да је циљ и јачање јавних финансија на централном и локалном нивоу, као и бољи приступ квалитетним здравственим и образовним услугама за угрожене.

Министар Мали је подсетио да се са Светском банком на пет година усаглашава оквир за сарадњу који даје смернице, на чему ће се радити у наредном периоду, као и да је претходни ЦПФ трајао од 2016. до ове године.

Захвалио је Светској банци на подршци оцењујући да Србија са том међународном институцијом има добру сарадњу, наводи се у саопштењу Министарства финансија.