Читај ми!

Београдски сајам отвара врата - до краја месеца чак пет манифестација, шта посетиоци могу да виде

Београдски сајам, упркос ограничењима које је наметнула пандемија коронавируса, до краја новембра организоваће пет традиционалних сајамских манифестација посвећених енергетици, екологији, ванредним ситуацијама и заштити на раду, етно храни и пићу и зимској опреми и туризму.

Од 23. до 25. новембра биће одржан Међународни сајам енергетике, највећи годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и професионалаца у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасносношћу и рударством, каже Александр Ивковић, помоћник директора Сектора комерцијалних послова Београдског сајма.

Гостујући у Јутарњем програму Ивковић истиче да ће у истом термину бити одржан и Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса - Еко Фер и од уторка до четвртка - Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду - 112 Експо.

Према његовим речима то су три пословне манифестације које окупљају и могу дати одговоре на нека од најважнијих питања данашњице, енергетика, заштита животне средине, безбедност на раду.

"Верујемо да ћемо успети да окупимо и посетиоце и излагаче и да то буде најбољи начин како да се презентују производи српске приврде. Могу да најавим као својеврсну атракцију паметна бројила на Сајму енергетике која су производ српских фирми. Чак четири фирме ће представити та бројила", наглашава Ивковић.

Додаје да су сајмови место на којем се скупља понуда и потражња и да су идеална прилика за промоцију производа, поготово када су то српски производи.

Наглашава да ће сајмови екологије и енергетике бити одржани у хали 2.

"На Еко Феру биће представљени сви аспекти који се тичу одношења смећа, одрживи развој, активности које прате заштиту животне ссредине. Експо 112 је наслоњена на ове две претходне привредне бранше. Представиће се индустрија, производи и услуге који се баве заштитом и супростављању у ванредним ситуацијама временским непогодама", поручује Ивковић.

Од четвртка 25. до недеље 28. две врло занимљиве и популарне манифестације: Сајам етно хране и пића и Експо зим.

Експо зим је већ неколико деценија позициониран као својеврсна најава почетак скијашке сезоне.

"Последњих година Експо зим је био познат и по продаји зимских туристичких аранжмана. То је сад скренуто у други план, али биће и сегмент туристичке понуде. Сајам етно хране траје дужи низ година и препознат је као утемељење српске робне марке. Презентују се производи органског порекла, ручне израде, прављени по старим рецептима. То су производи који се не могу видети у свим продавницама. Прављени су у ограниченим количинама, неуобичајени су и немају људи прилике често да их виде", каже помоћник директора Сектора комерцијалних послова Београдског сајма.

Ивковић истиче да ће сви посетиоци и излагачи бити безбедни, обавезне су мере које је прописао кризни штаб а средства за дезинфекцију ће бити обезбеђена а да вакццинација остаје у хали 7.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво