Читај ми!

Поштанска штедионица купила Комерцијалну банку у Бањалуци

Банка Поштаска штедионица потписала је данас уговор о куповини Комерцијалне банке а.д. Бањалука и том приликом је истакнуто да то преузимање представља стварање својеврсног "финансијског ауто-пута" између Србије и Републике Српске.

Уговор су потписали председник ИО Поштанске штедионице Бојан Кекић и председник ИО Комерцијалне банке Београд Властимир Вуковић.

После потписивања Кекић је оценио да је куповина бањалучке Комерцијалне стварање финансијског аутопута између Републике Српске и Републике Србије.

Он је рекао да је Поштанска, као банка становништва, препознала изузетан потенцијал у овој аквизицији.

"Традиционална веза грађана Републике Српске у државу Србију и њене институције, па самим тим и банку, обезбеђује изузетну синергију и изузетно добар посао који ћемо обавити у Републици Српској", рекао је он.

Кекић је рекао да ће Поштанска припремити нове услуге које ће преко Комерцијалне Бањалука понудити грађанима Српске.

"Ми смо и сада препознатљиви по услугама у Србији. Пре свега смо карактеристични по томе што нисмо банка која јури искључиво профит, не одричемо се профита, али пре свега идемо на масовност. Да клијенти добију добру и јефтину услугу, и да задовољимо све њихове потребе", рекао је он.

Кекић је подсетио да Република Српска највећу спољноекономску размену има са Србијом, и оценио да ће кроз аквизицију и у делу корпорејта бити урађен и те како важан посао.

Цена по којој ће бити купљена Комерцијалне банке Бањалука данас није саопштена, а Кекић је објаснио да је то по уговору пословна тајна, те да ће тај податак постати јаван када се добију све сагласности регулатора за ову продају.

"За пар месеци, када добијемо све сагласности регулатора, врло брзо ћете добити податак о цени", рекао је он и најавио да ће то можда бити и за месец и по дана.

Кекић је ипак рекао да је постигнута цена која одговара Поштанској, те да су изузетно задовољни када је пореде са досадашњим ценама постигнутим на тржиштима Србије и Српске.

"Синергија коју добијамо, деловањем и у Републици Српској, итекако ће значити за повећање профита Банке поштанска штедионица", рекао је он и додао да је ово прво проширење Поштанске ван граница Србије, а изразио је и наду да неће бити и једино.

Данас потписана куповина биће финализована на Бањалучкој берзи када после добијања неопходних сагласности Поштанска преузме 100 процената Комерцијалне.

Подсећања ради, словеначки НЛБ је крајем прошле године купио од државе Србије Комерцијалну банку Београд а повезано и Комерцијалну банку Бањалука.

Банка Поштанска штедионица је 100 одсто у власништву државе Србије.

Банка Поштанска штедионица ове године обележава век континуираног пословања а половином године већ је извршила аквизицију МТС Банке.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи