Читај ми!

Први крак "Северног тока 2" напуњен техничким гасом

Први крак гасовода "Северни ток 2" напуњен је са око 177 милиона кубних метара техничког гаса, чиме је поступак његовог пуњења завршен.

Тај притисак је довољан за отпочињање транспорта гаса у будућности, саопштио је оператер цевовода, преноси агенција Тас.

"Поступак убацивања гаса у прву цев гасовода "Северни ток 2" је завршен 18. октобра. У складу с планом и пројектованим захтевима система, цев је напуњена са око 177 милиона метара кубнинх тзв. техничког гаса, достижући притисак од 103 бара у цевоводу. Тај притисак је довољан за почетак будућег транспорта гаса", наводи се у саопштењу.

У току су активности на припреми друге цеви гасовода које претходе пуштању у рад.

Данска енергетска агенција је 4. октобра саопштила да је компанија "Северни ток 2 АГ", оператер истоименог гасовода, испунила све услове за пуштање у рад тог цевовода.

Гасовод "Северни ток 2" састоји се од два крака укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње, који ће се транспортовати од обале Русије преко Балтичког мора до Немачке.

Пуштање гасовода у рад планирано је до краја ове године. Руски произвођач гаса, Гаспром, саопштио је раније да би већ ове године могао да испоручи Европљанима 5,6 милијарди гаса гасоводом "Северни ток 2".

 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се